Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 23

Didžiojo brolio sėkmės istorijos: mentorė Romanui Skripnikui padėjo įstoti į svajonių mokyklą JAV

Studentų atrankai įpusėjus, LT Big Brother projektas dalinasi dar viena mentorystės patirtimi ir sėkmės istorija. 2013 metų Mažasis brolis Romanas Skripnikas džiaugiasi savo pasiekimais ir dėkoja JAV regiono mentorei Jūrai Liaukonytei.
Romanas Skripnikas
Romanas Skripnikas / Nuotr. iš asmeninio archyvo

R.Skripnikas bakalauro laipsnį įgijo Lietuvoje – Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) baigė nekilnojamojo turto vadybos programą. Dabar žinias tobulina JAV.

„Šiemet įstojau į Pietų Kalifornijos universiteto Maršalo verslo mokyklą, finansų ir verslo  ekonomikos programą, kurią kuruoja empirinių finansų legenda, profesorius Wayne'as Fersonas. Į tokias programas, o tuo labiau į finansuojamas vietas, teikia paraiškas kandidatai su geriausiais GRE ir TOEFL egzaminų rezultatais, aukštais pažymių vidurkiais ir nepriekaištingomis rekomendacijomis, todėl esu įsitikines, jog mane iš kitų kandidatų išskyrė motyvacinis laiškas („statement of purpose“), prie kurio labiausiai prisidėjo mano Didžioji Sesė – Jūra Liaukonytė“, – pasakoja R.Skripnikas. 

„Mano motyvacija buvo labai stipri, tačiau perteikti ją „popieriuje“ buvo nelengva. Kadangi Jūra priklauso akademinei bendruomenei, ji labai padėjo dėliojant mano mintis priėmimo komisijai patrauklia ir įtaigia forma, žinodama, ką jie nori išgirsti – tai ir buvo lemiamas mano sėkmės elementas.

Jūra padėjo „transformuoti“ ir pritaikyti mano CV akademinei sričiai. Be savo Didžiosios Sesės niekaip nebūčiau taip toli nuėjęs. 

Be to, Jūra man padėjo suprasti visą stojimo į JAV doktorantūros programas specifiką: kam skirti daugiau laiko, o kam mažiau, nes laiko viskam niekada neužtenka. Parašius mentorei laišką, atsakymo netekdavo laukti ilgiau nei dieną. Dėl klausimų, kuriais Jūra negalėjo man padėti, ji suvesdavo mane su savo kolegomis ar pažįstamais, kurie tą sritį išmanė arba pati pasiklausinėdavo ir tuomet man atsakydavo. Taip pat Jūra padėjo „transformuoti“ ir pritaikyti mano CV akademinei sričiai. Be savo Didžiosios Sesės niekaip nebūčiau taip toli nuėjęs. 

Rekomenduoju Jūrą kaip mentorę visiems būsimiems Mažiesiems broliams ir sesėms, kurie planuoja susieti savo ateitį su moksliniais tyrimais, o LT Big Brother projektą apskritai visiems, kurie turi tikslą ir yra motyvuoti – projekto mentoriai nukreipia teisinga linkme ir padeda priartėti prie siekiamų svajonių“, – teigia R.Skripnikas.

Lietuvoje ir užsienyje studijuojantis jaunimas kviečiamas registruotis iki balandžio 21d. čia: http://www.ltbigbrother.com/registracija

Daugiau informacijos apie LT Big Brother projektą ir jo kitas sėkmes istorijas rasite tinklapyje www.ltbigbrother.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius