-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 09

Didžiojoje Britanijoje per keturias dienas triskart girtas prie vairo sučiuptas lietuvis nuteistas kalėti

Didžiosios Britanijos teismas nusprendė, kad 44 m. lietuvio Kastyčio Norvilo pomėgį vairuoti išgėrus gali pataisyti tik kalėjimas. Už tai, kad per dvejus metus neblaivus prie vairo vyriškis sėdo penkis kartus, o šiemet sugebėjo per keturias dienas girtas prie vairo policijai pakliūti triskart K.Norvilui skirta aštuoniolika savaičių kalėjimo, o vairuotojo pažymėjimą atėmė penkeriems metams, skelbia ipswichstar.co.uk.
Kastytis Norvilas
Kastytis Norvilas

Teisme paaiškėjo, kad šių metų lapkričio 11 d. K.Norvilo „Ford Escort“ policija pamatė važiuojančią priešinga kelio puse. Sustabdę automobilį pareigūnai užuodė alkoholio kvapą. Prokuroro Tesso Manno teigimu, vyras įpūtė 0,61 promilės.

Tuomet vyras buvo sulaikytas, tačiau pareiškus įtarimus vairavus išgėrus paleistas už užstatą.

Jau kitą dieną policija vėl sučiupo lietuvį vairuojant išgėrus. Jo automobilis stovėjo šalia eismo įvykio vietos. Liudininkai atvykusiai policijai teigė, kad sustojęs vyras nubėgo į alkoholio parduotuvę, nusipirko butelį ir iškart išgėrė du gurkšnius.

Policija patikrino K.Norvilo blaivumą. Jis įpūtė 0,65 promilės.

Trečiąkart policija lietuvio girtumą patikrino lapkričio 14 dieną, kai pamatė šalia greitkelio stovinčiame automobilyje keleivio sėdynėje įsitaisiusį vyrą. Daugiau nieko automobilyje nebuvo, todėl pareigūnai nusprendė, kad vairavo pats K.Norvilas.

Po šio sulaikymo vyrui buvo suteikta medicinos pagalba. Tikrintis blaivumą jis atsisakė, nes tikino pats nevairavęs.

Už vairavimą išgėrus 2011 m. lapkritį K.Norvilas Didžiojoje Britanijoje jau buvo baustas du kartus. Kaltinamojo gynėjas Markas Holtas teisme sakė, kad lietuvis neturi kaip pateisinti savo veiksmų. Tačiau jo teigimu, K.Norvilas nepripažįsta priklausantis nuo alkoholio.

Lietuvis Didžiojoje Britanijoje gyvena ketverius metus, pastaruosius penkis mėnesius buvo apsistojęs Ipsviče. Jo advokatas tvirtino, kad K.Norvilas neturi planų grįžti į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius