-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 19

Didžiojoje Britanijoje suniokoti lietuvių automobiliai: kažkas manė, kad jie – lenkų

Didžiosios Britanijos Kembridžšyro grafystės Visbičo mieste vandalai suniokojo du automobilius: vienas buvo padegtas, o kitam išdaužyti langai. Jie priklausė lietuviams, nors įtariama, kad vandalų taikiniu tapo dėl to, jog kažkas manė – šie automobiliai yra lenkų.
Suniokotas automobilis
Suniokotas automobilis / Kembridžšyro policijos nuotr.

Kaip praneša polishexpress.co.uk, nedideliame Didžiosios Britanijos Kembridžšyro grafystės Visbičo mieste prieš kelias dienas užfiksuotas nusikaltimas iš neapykantos, kurio taikiniu turėjo tapti lenkai. „Nežinomi asmenys ant vieno iš automobilių užrašė „Polish“ ir išmušė jo langus, o kitą padegė“, – rašo portalas.

Tačiau, kaip paaiškėjo, nusikaltėliai suklydo. Policijos teigimu, abu automobiliai – apgadintas „BMW 520i“ ir sudegintas „Mercedes A180“ – pasirinkti neatsitiktinai. Esą jie turėjo priklausyti čia gyvenantiems lenkams, bet iš tikrųjų priklauso vietos lietuvių šeimai.

Policija įvykį traktuoja kaip nusikaltimą iš neapykantos. „Tai yra niekingas nusikaltimas ir atrodo, kad asmenys pasirinko savo aukas atsižvelgdami į jų tautybę“, – įvykį komentavo vietos policijos seržantas Lee Levensas.

Jo teigimu, nusikaltimams iš neapykantos nėra vietos Kembridžšyre ir tokie veiksmai nebus toleruojami. Todėl esą visi, kurie turi kokios nors informacijos apie šį nusikaltimą, turėtų susisiekti su policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius