Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 22

Didžiosios Britanijos lietuvis pripažino avarijoje pražudęs tautietę

Didžiojoje Britanijoje, Gardeno mieste prieš dvi savaites avariją padaręs 35-erių Gytis Masiulis pripažįsta pražudęs tautietę Neringą Kairytę. Mergina avarijos metu sėdėjo priekinėje automobilio sėdynėje, skelbia „Daily Post“.
Neringa Kairytė
Neringa Kairytė

Gytis Masiulis ketvirtadienį pasirodė parengiamajame teismo posėdyje ir iškart prisipažino kaltu. Anot jo advokato, lietuvis žino, kad prisipažįstant kaltu dėl tokio sunkaus nusikaltimo, jis pelnys teismo pasitikėjimą ir išvengs maksimalios bausmės.

Prieš dvi savaites avarija įvyko Gardeno mieste, 35-erių lietuvis sėdėjo prie mėlynos „Opel Vectros“ vairo ir, kaip skelbiama, pavojingai vairavo. Mašina atsitrenkė į stulpą ir namo tvorą, galiausiai sustojo sode. Priekyje sėdėjusi N.Kairytė žuvo vietoje. Kiti keleiviai buvo sužeisti.

Bausmę lietuviui teisėjas ketina skelbti po trijų savaičių, kol kas lietuvis liko suimtas.

„Jūs prisipažinote kaltu ankstyviausioje stadijoje, – sakė teisėjas Niclas Parry, – Jei jums buvo patarta taip pasielgti, tai patarta labai teisingai, nes jūs pelnėte didžiausią pasitikėjimą. Tai reiškia, kad bausmė bus ženkliai mažesnė“.

G.Masiulis galės bendradarbiauti su pareigūnais, rengiančiais kaltinamąją ataskaitą.

Ketvirtadienį lietuvis teisme dalyvavo padedant rusakalbiui vertėjui. Kaip žinia, prieš dešimt dienų pirmasis teismas neįvyko, nes G.Masiulis prastai kalba angliškai ir teisme kilo keblumų, kai vertėja nepasirodė. Bylos nagrinėjimas buvo atidėtas parai.

26 metų lietuvė N.Kairytė iki avarijos Didžiojoje Britanijoje gyveno tik pusmetį, dirbo fabrike pakuotoja. Jos darbdavys ją apibūdino, kaip kuklią, mielą, nuostabią asmenybę. Lietuvė planavo savo vestuves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius