Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 25

Mirtinai dviejų mėnesių dukrą sukandžiojusiam emigrantui Aurimui Medvedevui – 22 metai nelaisvės

Tik išklausęs visą kaltinamąjį aktą 23 m. Lietuvos pilietis Aurimas Medvedevas suprato, kad neišvengiamai bus pripažintas kaltu dėl savo dviejų mėnesių dukros Auksės žmogžudystės. Tikėdamasis, kad atgaila nors kiek sušvelnins bausmę, trečią bylos nagrinėjimo dieną vyras teismo salėje išspaudė prisipažinimą, kad savo kūdikį purtė ir mušė tyčia, rašo BBC.
Aurimas Medvedevas
Aurimas Medvedevas

Vyrui už savo dukros žmogžudystę grėsė kalėjimas iki gyvos galvos, tačiau ketvirtadienį Didžiosios Britanijos teismas paskelbė šiek tiek švelnesnę bausmę.

Vyras nuteistas kalėti mažiausiai 22 metus. Po šio termino bus iš naujo sprendžiama, ar A.Medvedevas jau gali gyventi laisvėje.

Teisėjas Timothy Pontiusas skelbdamas nuosprendį bylą apibūdino kaip tragišką ir šiurpinančią.

A.Medvedevas pademonstravo protu nesuvokiamą beširdiškumą ir nežmogiškumą, – teigė teisėjas.

Jo teigimu, smurto prieš kūdikį brutalumas buvo neįtikėtinas, o tai, kad ant kūdikio galvos rastos įkandimų žymės, tiesiog šokiravo.

Be to, teisėjas pažymėjo, kad mergaitę buvo galima išgelbėti. Vaikas mirė ne iš karto.  Patyręs tėvo smurto protrūkį dar mažiausiai keturias valandas kūdikis kentė baisius skausmus, bet buvo paliktas tiesiog gulėti lovelėje.

„A.Medvedevas pademonstravo protu nesuvokiamą beširdiškumą ir nežmogiškumą“, – pareiškė teisėjas.

Aurimas Medvedevas ir Džesika Urbikaitė
Aurimas Medvedevas ir Džesika Urbikaitė

Galiausiai prisipažino

Nužudęs dukrą bylos nagrinėjimo pabaigoje prisipažino ir pats A.Medvedevas.

Iki tol, kol nebuvo išklausęs visų prokurorų surinktų duomenų apie bylą, A.Medvedevas tvirtino, kad dukra žuvo iškritusi iš lovos, kad ji užduso įsisukusi į patalus.

Tačiau visą A.Medvedevo melą paneigė ant kūdikio galvos rastos dvi įkandimų žymės, sutapusios su jos tėvo dantų forma. Manoma, kad būtent įkandimai į galvą buvo mirtini.

Motina pirmą kartą išėjo į darbą

15min.lt jau rašė, kad nusikaltimą A.Medvedevas įvykdė pernai rugsėjo 5 d. Piterbore. Paaiškėjo, kad tą dieną mergaitės motina 22 metų Džesika Urbikaitė pirmą kartą išėjo į darbą po motinystės atostogų ir paliko dukrą prižiūrėti tėvui.

Grįžusi Dž.Urbikaitė savo kūdikį rado negyvą. Ant Auksės kūno buvo pilna smurto žymių: kraujosruvomis buvo nusėta jos galva, po akimi buvo mėlynė, o ant nosies kraujavo švieži įbrėžimai.

Pamačiusi, kas nutiko jos vaikui, Dž.Urbikaitė į Piterboro ligoninę atlėkė vis dar glausdama mirusią dukrą sau prie krūtinės ir klykdama, kad ji mirė. Medikai bandė atgaivinti kūdikį, tačiau tai jau buvo beprasmiška. 2013 m. rugsėjo 5 d. 23.28 val. gydytojai konstatavo Auksės mirtį.

Nuvykęs į ligoninę kartu su mirusį kūdikį ant rankų laikančia Dž.Urbikaite jos sugyventinis laikėsi atokiai ir nieko neaiškino. Čia jis ir buvo sulaikytas pareigūnų.

Asmeninio D.Medvedevo archyvo „Facebook“ nuotr./Džesika Urbikaitė ir Aurimas Medvedevas
Asmeninio D.Medvedevo archyvo „Facebook“ nuotr./Džesika Urbikaitė ir Aurimas Medvedevas

Atliekant pomirtinę ekspertizę nustatyta, kad vaikas buvo mėtomas ir stipriai purtomas.

Kūdikis patyrė daugybinius kūno sužalojimus, tarp kurių dūris į kepenis, penki lūžę šonkauliai ir įkandimai į pakaušį, sukėlę kraujo išsiliejimą į smegenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius