-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 11

Dviejų vyrų dvikovą iki mirties suorganizavusi lietuvė pripažinta kalta dėl žmogžudystės

Kingstono karališkasis teismas Jungtinėje Karalystėje priėmė sprendimą išskirtinėje byloje, kurioje figuruoja trys lietuviai. Mirtiną dvikovą prieš meilužį Mantą K. savo vyrui Giedriui J. surežisavusi Asta pripažinta kalta dėl žmogaus nužudymo, rašo newsshopper.co.uk.
Antrankiai
Antrankiai / Vida Press nuotr.

Praėjusių metų birželio mėnesį Londono Stratfordo rajone policijos pareigūnai rado negyvo žmogaus kūną su daugybe durtinių žaizdų. Nustačius asmens tapatybę paaiškėjo, kad žuvusysis yra 42-ejų Giedrius J.

Tirdami bylą, pareigūnai sužinojo nepaprastą šios nelaimės priešistorę – pasirodo, vyras krito viduramžius menančioje dvikovoje dėl moters rankos iki gyvos galvos.

Giedrius J. nuo 2018-ųjų gruodžio nebegyveno su žmona Asta, tačiau, tyrėjai teigia, jie nuolat susitikdavo – vyras lankydavo jų bendrą dukrą, pora turėjo intymių santykių.

Asta man sakė norėjusi matyti dviejų vyrų kovą dėl jos. Kuris laimės, tas ir liks su ja.

Visgi moteris tuo pat metu socialiniame tinkle mezgė santykį ir su kitu vyru, Mantu K. Šis Lietuvoje buvo teistas už seksualinį nusikaltimą prieš nepilnametį.

Poros santykiai pradėjo stiprėti ir vyras atsikraustė gyventi su Asta.

Bylos prokuroras Hugh Daviesas tikino, kad abu vyrai jautė turintys teisę į moterį.

„Situacija neišvengiamai artėjo prie kulminacijos“, – teigė jis.

Vyrai, kaip rodo dokumentai, susitikimą suderino telefonu ir stojo į dvikovą Stratfordo rajone, kuriame gyvena daug lietuvių. Pasak H.Davieso, Asta ne tik organizavimo susitikimą, tačiau ir padėjo savo naujajam gyvenimo vyrui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anglijos policija.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anglijos policija.

„Ji žinojo, kad Mantas K. ketina rimtai sužaloti Giedrių ir jį skatino bei jam padėjo. Ji po nužudymo priglaudė jį (Mantą K., – red.) savo namuose, ji ištrynė žinutes iš savo mobiliųjų telefonų prieš tai, kai juos konfiskavo policija, ji melavo per apklausą“, – kalbėjo prokuroras H.Daviesas.

Pareigūnas pridūrė: „Tai nebuvo kova kumščiais. Tai buvo žudikiškas užpuolimas, kurio vienintelė galima baigtis buvo mirtis.“

Socialinė darbuotoja Asta neigė kaltinimus susimokymu nužudyti ir trukdymu teisingumui, tačiau jos draugė Jurgita Š. tyrėjams paliudijo, kad moteris išties skatino „riterišką“ dvikovą, rašo metro.co.uk

„Asta man sakė norėjusi matyti dviejų vyrų kovą dėl jos. Kuris laimės, tas ir liks su ja“, – prokurorams sakė lietuvė.

Atsakomybę už nužudymą teks prisiimti ne tik Astai, tačiau ir jos partneriui Mantui K.

„Šioje atakoje naudotas smurtas buvo brutalus, o paskutiniai Giedriaus gyvenimo momentai turėjo būti skausmingi ir gąsdinantys. Tikras palengvėjimas, kad Asta nuo šiol sėdės kalėjime už savo siaubingą planą

Akivaizdu, kad abu siekė nužudyti arba stipriai sužaloti Giedrių ir abu yra vienodai kalti už žmogžudystę. Visiems bus geriau, jeigu šie žmonės, galintys nuskriausti kitus, nebebus visuomenės dalimi“, – teigė vyresnysis inspektorius Larry Smithas.

Nuosprendis bus skelbiamas vasario 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius