Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 30

Liūdnas emigrantės grįžimas į Lietuvą: išgėrė, susižalojo, o už gydymą paklojo kosminę sumą

Emigrantė Regina, grįžusi į Lietuvą, nesėkmingai atšventė gimtadienį: susižalojo ranką ir pateko į ligoninę, kur sužinojusi, kiek reikės mokėti už gydymą, prarado žadą. Regina savo istoriją aprašė 15min.lt atsiųstame laiške.
emigrantai saugokites lietuvos daktaru ir kainu
emigrantai saugokites lietuvos daktaru ir kainu

„Grįžau į Lietuvą, buvo gimtadienis, truputį išgėriau ir anksti ryte eidama į lauką paslydau ir susilaužiau riešą“, – pasakojimą pradeda Regina.

Jos giminaičiai iškvietė greitąją pagalbą, kuri nukentėjusią moterį nuvežė į ligoninės priimamąjį. Regina tikėjosi, kad viskas bus gerai, bet nebuvo pasiėmusi jokių asmens dokumentų. Ji registratūroje pasakė savo vardą, pavardę, gimimo metus, adresą, bet registratorės, pasak moters, niekaip nesugebėjo rasti jos duomenų pusvalandį ar net daugiau. Visą tą laiką, pasak Reginos, jai labai skaudėjo ranką, bet niekas nedavė net nuskausminamųjų.

Pasak Reginos, ligoninės personalas elgėsi nemandagiai, ją atlydėjusi giminaitė buvo apšaukta, jai grasinta iškviesi policiją, nes ji irgi buvo neblaivi.

Galiausiai, pasak Reginos, registratorės sistemoje rado jos duomenis, bet ji ten buvo mergautine pavarde, nors ji ištekėjusi jau 10 metų ir turi vyro pavardę.

Regina teigia, kad gydytojai, prieš pradėdami gipsuoti jos lūžusią ranką, paklausė, ar ji turės pinigų susimokėti už paslaugas, nes bus labai brangu. Regina į ligoninę kreipėsi neturėdama sveikatos draudimo.

Emigrantė piktinosi, jog gydytojai jos neklausė, ar nėra alergiška, ji pati tai pasakė. Moteris mano, kad ranka buvo sugipsuota nemokšiškai, nes ant rankos iššoko pūslės, gipso kraštai duria, ranką skauda.

Už šias paslaugas Reginai teko sumokėti 150 eurų. Ligoninėje sąskaita jai buvo išrašyta mergautine pavarde. Regina skundžiasi negavusi dokumento originalo, be to, dėl kitos pavardės negalėjo susitvarkyti draudimo.

Po 20 dienų Regina jau su vyru vėl atvyko į ligoninę. Registratūroje jos duomenys jau buvo pakeisti, ją surado pagal dabartinę pavardę. Ligoninės personalas jai nesugebėjo paaiškinti, kodėl anksčiau buvo įvesti klaidingi jos duomenys.

Grįžusi į užsienį Regina turėjo dar daugiau rūpesčių, nes neturėjo išverstos medikų suteiktų paslaugų ataskaitos, „todėl, kad nebuvo įmanoma išversti jos, nes surašyta kringeliais (neįskaitomai).

 

emigrantai saugokites lietuvos daktaru ir kainu
Lietuvoje patyrusi traumą emigrantė Regina turėjo daug išlaidų

 

emigrantai saugokites lietuvos daktaru ir kainu
Lietuvoje patyrusi traumą emigrantė Regina turėjo daug išlaidų
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius