-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 19

Emigrantams gali būti riesta: Davidas Cameronas turi planą, kaip sumažinti jų srautus

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas turi planų Briuselyje išsiderėti leidimą riboti imigrantų iš Europos kiekį. Vienas iš D.Camerono numatomų būdų – riboti imigrantams išduodamų Nacionalinio draudimo pažymėjimų kiekį. Be šio dokumento legaliai įsidarbinti šalyje neįmanoma.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėti apie neigiamą imigrantų poveikį šaliai D.Cameroną verčia euroskeptiškosios partijos „UKIP“ populiarėjimas ir jos spaudimas persvarstyti Didžiosios Britanijos pozicijas Europos Sąjungoje (ES).

Todėl jis ir pasiūlė idėją, kad per metus Didžioji Britanija galėtų išduoti ne daugiau nei 100 tūkst. naujų draudimo pažymėjimų žemos kvalifikacijos atvykėliams. Be to, jiems išduodami pažymėjimai būtų terminuoti.

Leidinio „The Sunday Times“ šaltiniai praneša, kad D.Cameronas idėją nustatyti imigrantų iš Europos kasmetines „lubas“ viešai pristatyti turėtų netrukus. Ši nuostata gali tapti kertine derantis su ES prieš 2017 m. planuojamą surengti referendumą dėl Didžiosios Britanijos tolesnio priklausymo ES.

Tačiau dar net nepristatęs minties viešai, D.Cameronas jau sulaukė oponentų kritikos. Jie sako, kad neišduodant draudimo pažymėjimų imigrantų srautų suvaldyti nepavyks. Jie tiesiog dirbs nelegaliai.

Be to, D.Camerono ketinimus į miltus dar sekmadienį sumalė Europos Komisijos prezidentas Jose Manuelis Barosso. Anot jo, judėjimo laisvė yra kertinė ir nekeičiama ES nuostata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius