Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 04

Emigrantės skundas: dėl avialinijų sprendimo per Kalėdas lieka įkalinta Škotijoje

Kol vieniems emigrantams žiemą grįžti į Lietuvą – menka problema, kiti susiduria su dideliais keblumais. Pigių skrydžių bendrovėms „Ryanair“ bei „Wizz Air“ žiemą nutraukus skrydžius iš Škotijos į Lietuvą, daugybė tautiečių per Kalėdas nebegali grįžti pas artimuosius.
Kompanijos Ryanair lėktuvas.
Kompanijos Ryanair lėktuvas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketverius metus Glazgo mieste, Škotijoje, gyvenanti Alina Viningienė skundžiasi, kad žiemos švenčių metu su šeima negali grįžti į Lietuvą dėl pigių tiesioginių skrydžių stokos. 7 mėnesių sūnų auginanti moteris tvirtina, kad keletas būdų parvykti į tėvynę yra, tačiau jie itin nepatogūs ir brangūs.

Skrydžius nutraukia dėl keleivių trūkumo

„Kuo mes kitokie? Kodėl turime skraidyti su persėdimais? Tris mėnesius esame izoliuoti nuo namų. Ypač, kai nuskrendi į Londoną, skrydžio į Lietuvą reikia laukti vos ne 5 valandas. Nekalbu apie kainas. Su persėdimais ir laukimu oro uoste tikrai per sunku“, – nusivylimo neslėpė moteris ir pridūrė, kad nei iš Edinburgo, nei iš Glazgo oro uostų pigių avialinijų lėktuvai žiemą į Lietuvą neskrenda jau ketverius metus.

Nuskristi iš Glazgo į Londoną trijų asmenų šeimai su „Ryanair“ avialinijomis šiuo metu kainuoja apie 300 svaro sterlingų. Iš Londono į Lietuvą – dar apie 600 svaro sterlingų. Tad vien kelionė į vieną pusę Alinos šeimai atsieina apie 900–1000 svaro sterlingų.

Avialinijos „Ryanair“ skrydžius į Lietuvą iš Glazgo siūlo tik nuo kovo 26-osios, o iš Edinburgo į Kauną nuo kovo 28-osios.

Avialinijos „Ryanair“ skrydžius į Lietuvą iš Glazgo siūlo tik nuo kovo 26-osios, o iš Edinburgo į Kauną nuo kovo 28-osios. O „Wizz Air“ vienintelį turėtą maršrutą Lietuvos kryptimi į Vilniaus oro uostą apskritai panaikino.

Pigių skrydžių bendrovės teigia, kad kelionių minėtu laikotarpiu nėra dėl paprastos priežasties – žiemą trūksta keleivių.

„Siekiant, kad patys populiariausi maršrutai būtų prieinami žemiausiomis galimomis kainomis, avialinijų bendrovė „Wizz Air“ visuomet stebi ir analizuoja savo siūlomų maršrutų rezultatus. Maršrutu Vilnius–Glazgas kompanija neskraidina nuo šių metų liepos 31 dienos, o kompanijos pajėgumai perskirstyti kitiems maršrutams, turintiems didesnę paklausą „Wizz Air“ skrydžių tinkle“, – rašoma 15 min atsiųstame skrydžių bendrovės atsakyme į klausimą, kodėl iš dviejų Škotijos oro uostų nebegalima tiesiogiai skristi į Lietuvą.

„Ryanair“ į tą patį klausimą atsakė tik pačiu faktu, o konkrečios sprendimo nutraukti skrydžius priežasties neįvardijo: „Tiesioginiai „Ryanair“ skrydžiai tarp Škotijos ir Lietuvos, maršrutais Kaunas–Edinburgas ir Palanga–Glazgas, nevyks iki 2017-ųjų kovo mėnesio. Šie maršrutai yra dalis vasaros skrydžių tvarkaraščio.“

Į Latviją skristi nenori

Emigrantė Alina, norinti mažą sūnų šventėms parvežti pas artimuosius, jaučiasi bejėgė ir mano, kad tokių šeimų, kaip jos, Škotijoje tikrai yra daugiau.

„Tikiu, kad atsirastų ir daugiau žmonių, kurie susiduria su šia problema, tik nėra kam pasiskųsti.

Turime gyventi ir būti priklausomi nuo skrydžių bendrovių, kurios sprendžia, kada pamatysime savo artimuosius. Pastarąjį kartą Lietuvoje buvome rugsėjį, kai sūneliui buvo 5 mėnesiai, o dabar vyksime tik balandį, kai bus suėję metai“, – liūdesio neslėpė moteris.

Kompanijos pajėgumai perskirstyti kitiems maršrutams, turintiems didesnę paklausą „Wizz Air“ skrydžių tinkle.

Į Klaipėdą grįžti norinti moteris teigė dar galinti tiesiogiai skristi į Rygą, Latvijoje, tačiau toks pasirinkimas jos šeimos netenkina dėl kelių priežasčių: „Pasirinkimas – nepigiai skristi į Rygą, tačiau visi žino kelių sąlygas Latvijoje, o juolab žiemą važiuoti labai pavojinga.“

Tiesioginis skrydis į Rygą emigrantės šeimai kainuotų kur kas mažiau, negu keliauti su persėdimais ir būtų greitesnis. Jei naudojantis „Ryanair“ paslaugomis iš Glazgo į Rygą 3 asmenų šeima skristų gruodžio 17-ąją, o atgal grįžtų sausio 7-ąją, kelionės bilietai atsieitų kiek daugiau nei 550 svaro sterlingų.

Tiesa, skrydžių šia kryptimi datų pasirinkimas menkas, mat gruodį tėra 5 tokie reisai, o atgal į Glazgą – po vieną reisą šeštadieniais.

Kitos oro linijos keliones iš Škotijos į Lietuvą siūlo tik su 1 ar 2-iem persėdimais. Tokia kelionė šeimai kainuotų apie 500 svaro sterlingų ir vien skrydis su laukimu oro uoste užtruktų visą dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius