Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 13

Fiktyvių santuokų organizavimu kaltinamos lietuvės mama ir dukra stojo prieš teismą Anglijoje

Lietuvos pilietės mama ir dukra Anglijoje sulaukė kaltinimų už pinigus organizavusios fiktyvias lietuvių moterų santuokas, rašo „The Evening Standard“. Bylos duomenimis, „sutenerės“ iš to uždirbo ne mažiau 315 tūkst. svarų.
Vestuviniai žiedai.
Vestuviniai žiedai. / Fotolia nuotr.

Manoma, kad 32 metų Lina Kezelytė ir jos 53 metų mama Valentina buvo pagrindinės organizuotos nusikalstamos grupuotės, užsiėmusios fiktyvių santuokų organizavimu, veikėjos.

Įtariama, kad būtent jos tarėsi dėl fiktyvių nuotakų atvykimo į Angliją iš Vilniaus į Lutoną, pirko joms pigių skrydžių avialinijų bilietus ir suvesdavo su siekių likti gyventi Anglijoje turinčiais indais ir pakistaniečiais.

Kroidono karališkajame teisme nagrinėjamos bylos duomenys rodo, kad L.Kezelytė per dvejus su puse metų prisidėjo prie 26 tokių santuokų organizavimo. Ji mokėjo ir fiktyviai santuokai pasiryžusioms nuotakoms lietuvėms bei paskui pagelbėdavo joms išplauti nelegaliai gautus pinigus.

Prokuroras Jonathanas Polnay'us teigė, kad tokiu būdu galimybių pasilikti gyventi Jungtinėje Karalystėje dažniausiai siekdavo tie vyrai, kurie būdavo išbandę visus kitus būdus gauti teisę legaliai apsistti šalyje.

„Dauguma iš jų buvo desperatiški“, – sakė jis teisme.

Prokuroras pripažino, jog pasitaikė atvejų, kai poroms pavyko sėkmingai apkvailinti institucijas ir įrodyti neva jų meilė tikra. Tačiau galiausiai yla išlindo iš maišo.

Kartu su L.Kezelyte ir jos mama prieš teismą stojo dar trys pagalbininkės – 25 metų Rita Sperskaitė, 28 metų Beata Jarmolovič ir 29 metų Renata Semaško.

Visos jos kaltinamos pagalba organizuojant fiktyvias vestuves nuo 2012 metų vasario iki 2014 metų rugpjūčio mėnesio ir pinigų plovimu.

Taip pat kaltinamasis šioje byloje yra 33 metų Mohemmedas Jemaldeenas. Manoma, kad jis padėdavo surasti fiktyvioms vedyboms pasiryžusių vyrų.

Teisme pranešta, kad vien L.Kezelytė į penkias savo banko sąskaitas per dvejus su puse metų gavo 315 376 svarus, nors legaliame darbe moteris teuždirbdavo 36 tūkst. svarų per metus.

Bylos nagrinėjimas tęsiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius