Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 21

Gabrielės Žebrovskytės motina ir brolis Vokietijoje išvydo šaltakraujį žudiką

Ji kvėpuoja tolygiai, rankos suspaustos į kumščius ant stalo, veide matyti įtampa. Vokietijoje nužudytos lietuvės Gabrielės Žebrovskytės motina Vokietijos Badeno-Viurtembergo federalinės žemės teismo posėdyje Manheime išvydo įtariamą savo dukters žudiką Bulgarijos pilietį Emilį S.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z. / Vokietijos policijos nuotr.

Vyko 12 posėdis. Kartu su sūnumi Gediminu Loreta Žebrovskienė sėdėjo tarp advokato ir vertėjos, – skelbia portalas Morgenweb.de. Moteris klausėsi liudytojų parodymų.

Gabrielės motina ir brolis į Frankfurto oro uostą atskrido sekmadienį. Jie norėjo dalyvauti teisme nuo pat pirmojo posėdžio, tačiau motina negalėjo atvykti į jį dėl darbo. Vis dėlto dabar jie Manheime, kur praėjusių metų rugpjūtį buvo nužudyta jų dukra, sesuo G.Žebrovskytė. Gabrielės tėvas Artūras Žebrovskis, turintis sveikatos bėdų dėl širdies, liko namuose, baiminantis, kad susidūrus akis į akį su pasmaugusiu jo dukterį šaltakrauju jo širdis neatlaikytų.

Aš sutikau sugniuždytą moterį. Po dukters mirties jai prireikė psichologinės pagalbos, – sakė advokatas.

Skelbiama, kad oro uoste velionės Gabrielės motiną ir brolį pasitiko Vokietijoje veikiančio nuo kriminalinių nusikaltimų ir prievartavimų nukentėjusiųjų globos organizacijos „Baltasis žiedas“ darbuotojas Thomas Habermehlis. Jis rūpinosi jais ir praėjusį rudenį, kai jie pirmąkart atvyko į Manheimą, kad parsivežtų Gabrielės kūną į Lietuvą.

„Baltojo žiedo“ darbuotojas nuvedė juos į nužudymo vietą, taip pat buvo su jais laidojimo namuose, o vėliau perdavė artimiesiems urną su Gabrielės pelenais ir palydėjo jos artimuosius namo.

Dabar Thomas Habermehlis vėl globoja Gabrielės artimuosius. Su jais taip pat yra ir L.Žebrovskienės advokatas Christianas Wiehe bei G.Žebrovskio atstovė teisme Sabrina Hausen.

„Aš sutikau sugniuždytą moterį. Po dukters mirties jai prireikė psichologinės pagalbos. Gabrielės namuose Lietuvoje jau niekada nebebus taip, kaip buvo. Jos šeima kiekviename žingsnyje prisimins Gabrielę“, – sakė advokatas.

Priminsime, kad Mykolo Romerio universiteto studentė G.Žebrovskytė pagal mainų programą studijuoti į Manheimą atvyko praėjusių metų rugpjūtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius