Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 22

Girtas lietuvis automobiliu rėžėsi į namo sieną Didžiojoje Britanijoje

Lietuvos pilietis neteko teisės vairuoti po to, kai būdamas girtas prie vairo, neturėdamas nei vairuotojo pažymėjimo, nei automobilio draudimo rėžėsi į gyvenamojo namo sieną, rašo nwemail.co.uk.
Pagirios
Pagirios / Kaunas.lt nuotr.

Barou miestelyje gyvenantis 26 metų Antanas Danielius antradienį stojo prieš teismą dėl eismo įvykio, kurį sukėlė būdamas neblaivus. Teismas pripažino jį kaltu.

A.Danieliui teismas uždraudė vairuoti metus ir tris mėnesius, tačiau nuo baudos atleido atsižvelgdamas į sunkią vyro finansinę padėtį.

Po teismo sprendimo A.Danielius liko areštinėje, nes paaiškėjo, kad Lietuvos teisėsauga jam yra išdavusi Europos arešto orderį. Todėl artimiausiu metu Didžiojoje Britanijoje bus sprendžiama dėl vyro ekstradicijos.

Teisme aiškindamasis dėl avarijos A.Danielius pripažino, kad smarkiai girtuokliavo ketvirtadienio vakarą, o penktadienį ryte, prieš sėsdamas prie automobilio vairo, išgėrė dar keturis alaus butelius.

Jis teigė, kad automobilį „MG Rover“ už 600 svarų sterlingų įsigijo iš automobilių plovyklos, kurioje dirbo, kliento.

Vairuodamas penktadienį jis aiškino nesuvaldęs automobilio ir rėžęsis į gyvenamojo namo sieną.

Prokurorė Juditha Knott pasakojo, kad name gyvenanti moteris sėdėjo svetainėje, kai pro langą pamatė mėlyną automobilį įvažiuojant į namą.

„Ji išėjo į lauką pažiūrėti, ar vairuotojui viskas gerai. Ji paklausė, ar paskambinti policijai, jis pasakė tai padarysiąs pats, tačiau moteris vis tiek pati kreipėsi į policiją. Ji matė, kad vyras šlubčioja“, – teisme sakė prokurorė.

Atvykę policininkai patikrino vyro blaivumą ir nustatė 0, 66 promilės girtumą. Leistina norma Didžiojoje Britanijoje yra 0,35 promilės.

A.Danieliaus advokatas Graeme'as Jacksonas teime sakė, kad ginamojo nuomone, avarija įvyko dėl  to, kad jis nebuvo įgudęs vairuoti to automobilio ir buvo apsvaigęs.

„Jis sako, kad neturi jokių santaupų – viską išleido automobiliui. Jis norėjo nusipirkti automobilį, o paskui susitvarkyti visus reikiamus dokumentus“, – kalbėjo advokatas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius