-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 21

Į veidą Airijoje pašautas lietuvis tvirtina išgyvenantis pragarą

Lietuvis, kurį pareigūnai pašovė į veidą, vis dar tebėra Limeriko (Airija) universitetinėje ligoninėje, nuo incidento praėjus šešiems mėnesiams.
Airijos policija
Airijos policija / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Emigrantai Airija

Kaip primena portalas limerickleader.ie, Tomas Mikalajūnas ir Aurimas Petraška praėjusių metų birželio 28 d. sulaikyti per specialią operaciją Limarike.

Vienas lietuvis – T.Mikalajūnas – buvo pašautas ir šiuo metu tebegydomas ligoninėje. Tuo metu sulaikytas 31 metų kaunietis Aurimas Petraška sulaukė kaltinimų dėl kelių vagysčių trijose šalyse ir teismo lieka laukti už grotų. Teigiama, kad iššauta buvo atsitiktinai.

„Aš važiavau namo su draugu. Pamačiau policiją su švyturėliais ir sustojau. Vienas iš pareigūnų pradėjo rėkti. Aš pakėliau rankas ir jis iššovė“, – teigė lietuvis. Lietuvis neigė savo įsitraukimą į nusikalstamą veiklą.

Įtariama, kad A.Petraška birželio 21 dieną Adaro drabužių parduotuvėje pavogė batų ir aprangos už 100 tūkst. eurų. Šiemet sausio 13 dieną jis įtariamas Kinseile apvogęs parfumerijos parduotuvę ir pagrobęs kvepalų ir kosmetikos už 40 tūkst. eurų. Įtariama, kad kosmetiką ir kvepalus jis vogė ir pernai rugsėjo 10 dieną, Kahire. Tuomet apsivogta už 20 tūkst. eurų. T.Mikalajūnas esą jo bendrininkas.

T.Mikalajūno ir jo žmonos Gintarės Mikalajūnienės advokatas Michaelis O’Donnellis teigė, kad jo ginamieji jam pasakojo išgyvenantys tikrą pragarą.

„Jie teigia nematantys šviesos tunelio gale dėl to kodėl ir kaip tai įvyko“, – sakė jų gynėjas.

Šiuo metu toliau vyksta tyrimas, todėl detalės apie jį neteikiamos.

Advokato teigimu, pareigūnai nepateikė naujų duomenų, susijusių su jo klientais. Tuo metu lietuvis toliau lieka ligoninėje, tačiau netrukus gali būti paleistas.

Jis jau gali vaikščioti. Gydytojų prognozėmis, jis liks kurčias dešine ausimi, jo žandikaulis sužalotas. „Yra randų, jo veidas subjaurotas ir kai kurie raumenys aplink kaklą buvo stipriai pažeisti“, – teigė advokatas.

„Jo finansinė situacija liūdna – jis nieko neturi. Jam teks konsultuotis ateinančius 18 mėnesių dėl sužeidimų, kuriuos patyrė. Kitą mėnesį jis turėtų būti išrašytas, tačiau neaišku, kur jis bus paleistas“, – sakė advokatas.

Esą, jeigu lietuvis grįš į gimtinę, jam reikės paramos tam grįžimui, taip pat medikų konsultacijoms. „Greičiausiai mano klientas prašys invalidumo išmokos ir socialinio būsto, kol jis baigs gydymą“, – teigė lietuvio gynėjas. Pasak jo, tiek vyrui, tiek jo žmonai Gintarei ir dviem dukroms padaryta didžiulė žala.

„Kodėl viskas nurimo? Ar jie nori visiškai ištrinti šį įvykį? Mūsų visas gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Gydytojai negali pasakyti kada ir kaip jis pasveiks“, – anksčiau yra sakiusi jo žmona. Moteris sakė bijanti, kad jos vyras niekuomet nebebus toks kaip anksčiau – tai, anot jos, didžiulė tragedija. Pasak jos, vyras gali neturėti sveikatos dirbti savo mėgstamą darbą arba gyventi visavertį gyvenimą.

„Džiaugiuosi, kad mano vyras yra gyvas, tačiau jis niekuomet nebebus toks, kaip anksčiau“, – sakė G.Mikalajūnienė, pridurdama, kad jų finansinė situacija kritinė.

Moteris dėkojo gydytojams ir medicinos sesutėms už tai, kad jos vyrui išgelbėjo gyvybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius