-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 18

Ieškant Jolantos Lubienės ir jos dukros žudiko surinkti 60 vyrų DNR pavyzdžiai

Ieškodama 27 metų Jolantos Lubienės ir jos aštuonerių metų dukros žudiko Airijos policija surinko šešiasdešimties vyrų DNR pavyzdžius, paaiškėjo teisme, kuriame dviguba žmogžudyste kaltinamas 27 metų Lietuvos pilietis Aurimas Andruška, praneša Airijos žiniasklaida.
Jolanta Lubienė (Santaitė)
Jolanta Lubienė (Santaitė) / „Facebook.com“ nuotr,

Ketvirtadienį teisme buvo paviešinti kaltinamojo parodymai, duoti policijos nuovadoje pernai birželio 24 d.

Tuomet A.Andruška papasakojo, kad J.Lubienė jam siūliusi dalyvauti svingerių vakarėlyje, kurį rengs prieš visam laikui sugrįždama gyventi į Lietuvą. Apie tai, kad ji miega kone su visais, jam esą buvo pasakoję ir draugai.

Aurimas Andruška
Aurimas Andruška

Susitiko dukart

Tačiau apklausiamas pareigūnų pernai birželį A.Andruška tikino artimai su nužudytąja nebendravęs, o tik dukart susitikęs. Pirmą kartą A.Andruška moteriai pasakojo paskambinęs antradienį apie 20 val. ir susitaręs, kad iškart po skambučio užeis pasiimti kompaktinių diskų, kuriuos ją žinojo dovanojant.

Tą vakarą jis J.Lubienės namuose praleido apie 25 minutes. Buvo virtuvėje ir hole. A.Andruška teigė, kad pora kartu parūkė, išgėrė arbatos, o paskui ir po taurę vyno.

Tuo metu, pasak kaltinamojo, J.Lubienės dukra važinėjosi dviračiu lauke, o paskui užbėgo namo užkąsti.

Prieš išeidamas A.Andruška sakė pažadėjęs moteriai atsidėkoti už kompaktinius diskus buteliu „Captain Morgan's“. Butelį vyras atnešė ketvirtadienį, tačiau į J.Lubienės namus teigė tą kartą net neužėjęs.

Į policiją kreipėsi pats

Apie moters mirtį A.Andruška tvirtino sekmadienį vakare išgirdęs iš savo bendranuomininko lenko Pavelo.

„Buvau šokiruotas. Labai liūdna. Juk tai buvo maža mergaitė. Visi kalbėjo apie tai, kad su žudiku, ko gero, J.Lubienė bus susipažinusi internetu ir kad jis ne lietuvis. Nežinau, bet, jei jis būtų lietuvis, mes būtume greitai išsiaiškinę, kas tai padarė“, – policijai praėjusių metų birželį sakė A.Andruška.

Praėjus kelioms dienoms po žmogžudystės, A.Andruška ir dar trys jo draugai, pažinoję J.Lubienę, patys savanoriškai nuėjo į policiją ir davė savo DNR pavyzdžius.

Netrukus A.Andruškai buvo pateikti įtarimai dėl dvigubos žmogžudystės, nes pareigūnai rado jo piršto antspaudą nusikaltimo vietoje.

„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra
„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra

Vilkėjo tuos pačius džinsus ir skolintus batus

Teismas apie J.Lubienės organizuotą svingerių vakarėlį jau buvo girdėjęs ir iš kito liudininko – Vitalijaus Krivobokovo, kuris tikino kvietimo atsisakęs, nes šiuo metu turi merginą.

V.Krivobokovas teisme pripažino, kad su J.Lubiene ir jos vyru Mariumi buvo pažįstamas apie penkerius metus. Jis neslėpė, kad su auka tuomet turėjo „fizinių ryšių“, nors ir žinojo, kad ji ištekėjusi.

Tačiau šiuo metu V.Krivobokovas buvo apklausiamas ne dėl jų, o dėl to, kad jis – artimas kaltinamojo draugas.

Teisme jis teigė, kad lemtingą šeštadienį, kai, kaip manoma, buvo nužudyta J.Lubienė ir jos aštuonerių metų dukra, matė A.Andrušką ir iš ryto, ir vakare vykusiame gimtadienyje. V.Krivobokovas papasakojo, kad A.Andruška eidamas į šventę nepersirengė, nes ir ryte, ir vakare vilkėjo tuos pačius V.Krivobokovo anksčiau jam atiduotus džinsus ir pasiskolintus batus.

Be to, jis pasakojo matęsis su J.Lubiene maždaug pusantro mėnesio iki tragedijos ir rekomendavęs jai nepublikuoti savo erotiškų nuotraukų pažinčių portaluose, nes jas gali aptikti M.Lubys. 

Byla nagrinėjama toliau. Posėdžių stebėti iš Lietuvos yra atvykę ne tik aukų artimieji, bet ir kaltinamojo A.Andruškos brolis ir mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius