Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 09

Iki gyvos galvos kalėsiančio Nerijaus Bilevičiaus ateitis: laukia išbandymai kalėjime

Nepilnametė švedė Lisa Holm tapo lietuvio Nerijaus Bilevičiaus auka. Jis nuteistas kalėti iki gyvos galvos.
Nerijus Bilevičius
Nerijus Bilevičius / Švedijos policijos nuotr.
Temos: 1 Švedija

Kaip skelbia portalas expressen.se, žudikas iki gyvos galvos greičiausiai kalės Kumlos (miestas pietryčių Švedijoje) kalėjime. 

Švedų kriminologas ir rašytojas Leifas G.W.Perssonas pažymi, kad, remiantis bylos duomenimis, N.Bilevičius greičiausiai bus pasiųstas iki gyvos galvos kalėti būtent į minėtą kalėjimą. Praėjus aštuoniems mėnesiams po to, kai L.Holm dingo ir buvo nužudyta, Apeliacinis teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį. 

Apeliacinio teismo atstovų teigimu, sprendimas priimtas atsižvelgiant į surinktus įrodymus, kurie, pasak teisėjos Lindos Hallstedt, įrodo lietuvio kaltę. Taip pat pabrėžiama, kad N.Bilevičiui trūksta tvirto alibi, todėl į viską atsižvelgus paliktas galioti anksčiau priimtas teismo sprendimas.

Bus tardomas Kumlos kalėjime 

Iki gyvos galvos kalėti nuteistas N.Bilevičius, apskundęs Apygardos teismo sprendimą, laimėjo laiko – mėnesį. Per tą laiką lietuvis buvo laikomas už grotų Mariestade. Ten jis laikomas iki šiol. Į Kumlos kalėjimą siunčiami tie, kurie nubausti kalėti daugiau kaip ketverius metus. 

Inspektorius Larsas Johanssonas patvirtino, kad nuvežtas į Kumlos kalėjimą lietuvis dar bus tardomas. 35-erių vyras Kumloje bus apklausiamas, turės atlikti įvairiausius asmenybės testus, bus stebimas. Visa tai truks maždaug šešias savaites. 

Norint surinkti papildomos informacijos, kad būtų sudėliotas galutinis lietuvio paveikslas, gali prireikti susisiekti su tyrėju Larsu Goranu Wennerholmu, lietuvio advokate Inger Ronnback ir inspektoriumi Larsu Johanssonu. 

„Kumla arba Tidaholmas. Nedaug yra iš ko rinktis“, – sakė kriminologas Leifas G.W.Perssonas, paklaustas, kur N.Bilevičius praleis likusį gyvenimą. Paklaustas, kaip su lietuviu kalėjime galėtų būti elgiamasi, jis teigė, kad tai priklausys nuo to, kur N.Bilevičius bus kalinamas. 

Anot L.Johanssono, panašu, kad N.Bilevičius kalės „saugioje aplinkoje“, kaip Kumlos, Saltviko arba Tidaholmo kalėjimas. 

„Nepopuliaru žudyti jaunas merginas“

Pastarasis yra vos trys mylios nuo lietuvio buvusių namų Blomberge. Kalėjimo atstovas spaudai Dennisas Karlssonas kol kas nekomentavo detalių apie N.Bilevičiaus įkalinimą ir ateitį už grotų. 

„Mes išvis nekomentuojama individualių atvejų“, – nukirto jis.

Inspektorius Larsas Johanssonas mano, kad N.Bilevičiaus kalėjime gali laukti sunkumai: „Sunku pasakyti, ar kalėjime jam gali kilti pavojus. Jokio numanomo pavojaus šiandien nėra, tačiau aišku viena – nepopuliaru tarp kai kurių nusikaltėlių įvykdyti nusikaltimą prieš jaunas merginas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius