Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 20

Ispanijoje gyvenantis lietuvis: emigruoti nelinkę ispanai iš šalies siūlo vykti politikams

Gydytojas Mindaugas Gudelis prieš 13 metų pasuko paskui mylimąją į Ispaniją ir ten laimingai gyvena iki šiol. Jis ilgisi Lietuvos, visada apie ją galvoja ir atostogas dažniausiai leidžia tik joje.
Ispanija
Ispanija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Įsimylėjau merginą, kuri buvo iš Ispanijos ir važiavau ne dėl ekonominių paskatų, o dėl meilės. Jei kas nors būtų anksčiau pasakęs, kad gyvensiu Ispanijoje, tikrai būčiau nepatikėjęs. Bet taip nutiko ir aš supratau, kad gyvenimas yra toks, jog nežinai, kada gali atsidurti kitame pasaulio krašte“, – Žinių radijo laidoje „Salos“ pasakojo M.Gudelis.

Į Ispaniją, tiksliau Kataloniją,  M.Gudelis išvyko studijuoti. Pasak gydytojo, tėvai manė, kad metus pastudijavęs grįšiu namo, tačiau atsitiko taip, kad likau ilgam. 

Su savo gyvenimo moterimi ispane M.Gudelis susipažino ne Ispanijoje, o Lietuvoje, dalyvaudamas mainų programoje.

Įdomu tai, kad su savo gyvenimo moterimi ispane M.Gudelis susipažino ne Ispanijoje, o Lietuvoje, dalyvaudamas mainų programoje. Pašnekovas pasakojo, jog iš pradžių netgi buvo minčių apsigyventi Lietuvoje, tačiau tuometinei draugei lietuvių kalba pasirodė esanti per sunki.

„Rusų, lenkų ar vokiečių kalbas išmokti galima, bet lietuvių labai sudėtinga. Dėl to ir atmetėm galimybę pasilikti Lietuvoje. Tada nusprendėm, kad aš keliausiu į Ispaniją ir bandysiu savo laimę“ – apie savo apsisprendimą pasakojo emigrantas.  

Iš tiesų, fortūna M.Gudelio neaplenkė. Jo žmona gydytoja, kartu su ja M.Gudelis augina dukrytę, kuri puikiai supranta, kai tėtis kalba lietuviškai ir netgi jau pati moka šį tą pasakyti tėčio kalba. Emigrantas pasakoja, kad bendravimo su lietuviais jam netrūksta. Jis dažnai parvyksta namo aplankyti tėvų ir visuomet džiaugiasi, kai lėktuvas leidžiasi gimtinėje.

„Žiemą labai malonu pajusti šaltuką, pajusti kaip snaigė nukrenta, į veidą papučia vėjas. Tai neapsakomi jausmai“, – nostalgiškai kalbėjo emigrantas.

Nepaisant pačių geriausių jausmų Lietuvai, M.Gudelis yra patenkintas ir savo gyvenimu Ispanijoje.

„Čia žmonės daug šypsosi, visuomet sveikinasi, mažiau miega ir mėgsta linksmybes. Vakarienė su draugais dažniausiai prasideda 22 val. ar net 22.30 val.“, – pasakojo pašnekovas. 

Pasak emigranto, ispanai myli savo šalį ir nelinkę iš jos išvykti ir tik pastaruoju metu dėl sudėtingesnės ekonominės situacijos daugiau ispanų palieka gimtąjį kraštą.

„Net ir kolegos gydytojai, kurie neturi darbo, sako, kodėl mes turime važiuoti iš savo šalies, jeigu politikai pridarė tų bėdų, tegul jie važiuoja ir suranda mums darbų“, – apie Ispaniją savo įspūdžiais dalijosi M.Gudelis.

Visą Žinių radijo laidą „Salos“ klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius