Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 29

Ispanijoje išardyta lietuvių nusikalstama grupuotė, įtariama prekyba žmonėmis

Ispanijos pareigūnai per specialią operaciją Valensijoje sulaikė šešis asmenis, įtariamus prekyba žmonėmis. Šią grupuotę sudarė lietuviai. Taip pat išlaisvinta 12 aukų.
Ispanijos policija
Ispanijos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas elmundo.es, speciali operacija buvo vykdoma bendradarbiaujant su Lietuvos policija ir koordinuota Europolo.

Šeši asmenys, tarp kurių – keturi vyrai ir dvi moterys (jų amžius svyruoja tarp 29-erių ir 60-ies), iš Lietuvos kaltinami prekyba žmonėmis: darbuotojų išnaudojimo, dokumentų klastojimo, prekyba narkotikais, prievarta, sužalojimais ir priklausymu nusikalstamai organizacijai.

Išlaisvinti 12 žmonių gyveno perpildytuose butuose, siaubingomis sąlygomis. Taip pat aukos buvo sužalotos tiek fiziškai, tiek psichologiškai, todėl toliau dirbo.

Pareigūnai konfiskavo 10450 eurų grynaisiais, būsto nuomos sutartis, telefonus, interneto sutartis, kurios buvo aukų vardu.

Tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų birželį, kai pareigūnams kilo įtarimų dėl lietuvių, dirbančių citrusinių vaisių laukuose Valensijoje.

Be to, kad darbuotojams tekdavo laukuose lenkti nugaras nuo saulėtekio iki saulėlydžio, nusikalstama grupuotė išnaudojo juos savo naudai: perkeldavo juos į kitą vietą atlikti valymo darbus ar pasirūpinti jų vaikais. Šie žmonės buvo verčiami dirbti laukuose be jokio atlygio, gyventi butuose nežmoniškomis sąlygomis.

Viliodami darbuotojus į Ispaniją lietuviai žadėjo puikias sąlygas – gerai apmokamą darbą, t.y. atlyginimą nuo 1200 iki 1600 eurų. Vis dėlto realiai šiems žmonėms buvo mokama po 39 Eur per mėnesį. Išnaudotojai pasirūpindavo ir lietuvių kelione į Ispaniją.

Darbuotojai buvo verčiami gyventi sveikatai pavojų keliančiomis sąlygomis, nesaugiai, be karšto vandens. Iš pinigų, kurie buvo mokami, buvo nuskaičiuojama tam tikra suma už pragyvenimą ir kelionę į Ispaniją. Kai kurie darbuotojai tegaudavo 39 Eur per mėnesį.

Ši nusikalstama grupuotė taip pat kaltinama narkotikų prekyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius