Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 04

Klivlando lietuvių kredito unijos vadovas Aleksas Spirikaitis prisipažino pasisavinęs milijonus dolerių

Buvęs uždarytos lietuvių kredito unijos „Taupa“ vadovas Aleksas Spirikaitis pirmadienį JAV teisme Klivlande pripažino jam pareikštus kaltinimus lėšų pasisavinimu.
Aleksas Spirikaitis
Aleksas Spirikaitis / FTB nuotr.
Temos: 1 Kredito unija

51 metų buvusiam kredito unijos vadovui gresia 30 metų kalėjimo ir milijono JAV dolerių bauda, praneša „Credit Union Times“. Jis kaltinamas dalyvavimu aferoje, kurios metu iš „Taupos“ buvo pasisavinta 15 mln. JAV dolerių, didžiausia suma JAV kredito unijų istorijoje.

Nuosprendis jam turėtų būti skelbiamas gegužės 9 dieną.

Kaltinimai pareikšti ir buvusiam kredito unijos buhalteriui Vytui Apanavičiui. Per savo firmą „VPA Accounting“ jis 1995-2013 metais „Taupai“ teikė buhalterijos paslaugas ir, manoma, su A.Spirikaičio pagalba pasisavino beveik milijoną dolerių.

A.Spirikaitis prisipažino 2001–2013 metais iš „Taupos“ į savo asmeninę kišenę įsidėjęs 4,2 mln. dolerių. Už tuos pinigus jis pasistatė prabangų namą Klivlando priemiestyje (Ohajo valstija, JAV), išsipirko tribūną Klivlando „Browns“ stadione ir įsigijo devynis automobilius.

Be to, pasak „Credit Union Times“, už pasisavintas kredito unijos lėšas A.Spirikaitis sukaupė pusiau automatinių ginklų arsenalą, kurį laikė kooperatyvo patalpose.

Teigiama, kad 1995 metais tapęs „Taupos“ prezidentu jis susimokė su trimis buvusiais kooperatyvo darbuotojais pasisavinti milijonus dolerių lėšų ir sugebėjo nuslėpti trūkumą nuo auditorių, direktorių tarybos ir kooperatyvo narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius