Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 05

JK lietuvių bendruomenė turi naują vadovę

Savaitgalį įvyko kasmetinis Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės (JKLB) suvažiavimas, jo metu organizacija išrinko naują pirmininkę ir sprendė daug kitų svarbių klausimų.
Vilniaus televizijos bokštą papuošė Lietuvos trispalvė
Lietuvos vėliava / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

72-asis JKLB suvažiavimas įvyko Northamptone, jame dalyvavo įvairių bendruomenės skyrių atstovai, renginio metu buvo išrinkta nauja organizacijos taryba ir valdyba, kuri koordinuos organizacijos veiklą ateinančius 12 mėnesių.

Naująja bendruomenės pirmininke išrinkta Alvija Černiauskaitė, šias pareigas laikinai ėjusi nuo tada, kai jos pirmtakė ir ilgametė JKLB vadovė Dalia Asanavičiūtė buvo išrinkta į Lietuvos Seimą. Alvija Černiauskaitė yra PLB Švietimo reikalų komisijos pirmininkė ir Londono lituanistinio darželio-mokyklos „Obelėlė“ vadovė.

Ji šiuo metu taip pat dirba Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės visuomenine konsultante lituanistinio švietimo klausimais, yra įvertinta Globalios Lietuvos apdovanojimu „Už bendrystę su Lietuvos regionais“.

JKLB Tarybos pirmininke išrinkta Virginija Stukaitė – Laniauskienė, Lituanistinės etnokultūros ir dramos mokyklos „Bitė“ direktorė.

Taip pat buvo apžvelgta bendruomenės ir jos skyrių veikla per praėjusius dvejus metus, aptartos būsimų renginių ir naujų iniciatyvų galimybės, finansiniai klausimai, surengtos mokymų sesijos.

Suvažiavime taip pat dalyvavo Lietuvos ambasados Jungtinėje Karalystėje antrasis sekretorius Tadas Kubilius, Lietuvos policijos atašė šioje šalyje Linas Pernavas, Jungtinėje Karalystėje tarnaujantys Lietuvos kariuomenės atstovai pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas, štabo seržantas Raimundas Bimba, Egidijus Tamašauskas ir Eimantas Bimba.

„Ačiū už nenuilstamą pagalbą ir susitelkimą pandemijos laikotarpiu. Jūs esate labai stipri jėga, kurios reikia Lietuvai. Nesustokite, siekite užsibrėžtų tikslų taip rodydami pavyzdį ir kitiems“, – sakė Tadas Kubilius.

Aktyviausiems, labiausiai prie lietuvybės skatinimo ir labiausiai prie organizacijos veiklos prisidėjusiems JKLB nariams, Valdybai ir Tarybai suvažiavimo metu buvo įteiktos ambasadoriaus padėkos.

Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenė yra Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) narė, įkurta 1947 metais. Iki 2009-ųjų organizacija vadinosi Didžiosios Britanijos lietuvių sąjunga. Tai seniausia JK lietuvių bendruomenės organizacija.

JKLB sudaro 22 skyriai, pats naujausias, šių metų gegužės mėn. įsikūręs Kembridžo skyrius „Ažuolas“. Daugiausia dėmesio JKLB skiria ryšių su Lietuva stiprinimui, tapatybės išsaugojimui, pilietiškumo skatinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius