Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 27

Kaip lietuvė Irena Samavičiūtė atsidūrė šalia Marko Webberio ir „Formulė-1“ lenktynėse Belgijoje

Prabėgęs savaitgalis visam gyvenimui įsirėš lietuvės Irenos Samavičiūtės atmintin. Ji dalyvavo prestižiškiausiose pasaulio automobilių lenktynėse „Formulė-1“. Ne kaip žiūrovė. Ji pateko į gražuolių modelių būrį, kuris yra neatsiejama šių varžybų dalis.
Irena Samavičiūtė „Formulės 1“ lenktynėse
Irena Samavičiūtė „Formulės 1“ lenktynėse / Luko Gorio nuotr.
Temos: 1 „Formulė 1“

Stovėdama šalia „Red Bull“ ekipos lenktynininko Marko Webberio bolido ir laikydama rankose lentelę su starto numeriu, I.Samavičiūtė plačiai šypsojosi. Jos viduje kunkuliavo emocijos, tačiau jas stengėsi tvardyti iš paskutiniųjų. Šalia jos – „Formulė-1“ žvaigždės – M.Webberis, Lewisas Hamiltonas ir Sebastianas Vettelis. 

Riaumojantys varikliai, įkaitusi atmosfera, pasiruošimas startui – I.Samavičiūtė buvo atsidūrusi pačiame įvykių sūkuryje. 

„Sunku žodžiais išreikšti tas emocijas, kurias jaučiau. Dar dabar viskas kunkuliuoja viduje. Trasoje su merginomis dirbome nuo penktadienio. Jau šeštadienį man linko kojos (juokiasi), bet visi sakė: „Palauk sekmadienio“. Kai man buvo paskirtas 3 numeris, labai apsidžiaugiau. Bet tik laikydama kortelę ir stovėdama šalia Webberio supratau, kokia tai garbė ir kokia nuostabi galimybė.

Jaučiausi tarsi įmesta į jaudinančių įvykių skalbimo mašiną. Prieš startą jauti kaip ore tvyro jaudulys, vyksta pasiruošimas, girdi kaip keičiami bolido ratai, žmonės skuba, komandų technikai atlieka paskutiniuosius darbus, užriaumoja varikliai... 

Luko Gorio nuotr./Irena Samavičiūtė „Formulės 1“ lenktynėse
Luko Gorio nuotr./Irena Samavičiūtė „Formulės 1“ lenktynėse

Labai gerai prisimenu tą jausmą, kai prie manęs privažiavo bolidas, norėjosi atsisukti pasižiūrėti, bet to negalėjai padaryti. Jauti karštį sklindantį iš automobilio, triukšmą, galią. Nepaprastas jausmas, tikrai!“, – įspūdžiais su 15min.lt dalijosi I.Samavičiūtė.

Šeštadienį jai teko laikyti GP3, sekmadienį GP2 bei Porsche GT vairuotojų lenteles. Na ir, žinoma, stovėti prie M.Webberio bolido bei pasitikti nugalėtojus ant raudono kilimo.

Lietuvė, kuri šiuo metu gyvena Vokietijoje, atstovauja FHP modelių agentūrai, bendradarbiaujančiai su „Formule-1“. I.Samavičiūtė dalyvavo interviu, siuntė nuotraukas ir lenktynių rėmėjo „Shell“ buvo atrinkta į laimingųjų būrį. 

Iš viso lenktynėse dalyvavo apie 60 merginų, teigė Irena. „Didžioji dalis merginų buvo vokietės arba tokios kaip aš – atvykusios gyventi į šią šalį. Visos jos – be galo draugiškos. Kur tik nenukreipdavau žvilgsnį, visur sulaukdavau malonios šypsenos. Pavydo, pykčio tikrai nebuvo, priešingai, viena kitai daug komplimentų išdalinom“, – pasakojo ji. 

I.Samavičiūtė negailėjo komplimentų organizacijai. Ji teigė, kad merginoms lenktynėse buvo sudarytos pačios geriausios sąlygos.

„Nebuvo jokių trūkumų. Iš moteriškos pusės galiu pagirti aprangą. Merginos buvo nuolat prižiūrimos, saugomos, mumis labai rūpinosi. Pasiruošimas vyko taip: labai išsamiai išdėstė užduotis, pavaizdavo stovėjimo vietas – kaip pasisukti, kaip laikyti lenteles, vėliavas, ką galima daryti ir kas griežtai draudžiama. Turėjome keturis vadybininkus, kurie nuolatos kalbėjo tarpusavyje su racijomis, na o mes gaudavome paliepimus, kada ir kur turime būti“, – pasakojo lietuvė.

Į „Formulę 1“ I.Samavičiūtė tikisi sugrįžti ir kitąmet. Jei ne kaip dalyvė, tai bent kaip žiūrovė. 

Luko Gorio nuotr./Irena Samavičiūtė „Formulės 1“ lenktynėse
Luko Gorio nuotr./Modeliai „Formulės 1“ lenktynėse

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius