Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 19

Kanapių augintojams Anglijoje talkino lietuvė: teismas paskyrė bausmę

Kembridžo teismas paskelbė nuosprendį Lietuvos pilietei, kuri pripažinta kalta dėl savo vaidmens pusės milijono svarų sterlingų vertės kanapių auginimo byloje.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / „Pixabay“ nuotr.

Iš viso nuteisti trys žmonės, kurie nelegalia veikla užsiėmė Piterbore. Jie įkliuvo 2018 metais – pirmiausiai, birželio pabaigoje su įkalčiais rasta lietuvė Vida Šarkytė (50 m.), kuri sulaikyta name Middletone’o rajone. Šiame pastate kanapės buvo ne tik auginamos, bet ir džiovinamos bei ruošiamos prekybai.

Bendra šių narkotikų vertė – 340 000 svarų sterlingų. Lietuvės dalyvavimą veikloje įrodė jos pirštų antspaudai. Pasitelkus DNR tyrimą taip pat nustatyta, kad ant pirštinės, kuri rasta tarp augalų, rasta Solomano Pierro-Joneso (22 m.) pėdsakų, jaunuolis irgi patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Tų pačių metų rugsėjį kitoje Piterboro vietoje – Salmarshe – rasta dar viena kanapių auginimo plantacija, jų vertė juodojoje rinkoje siekė 120 tūkst. svarų sterlingų. Raktiniu įrodymu šiuo atveju tapo pora pirštinių, ekspertizės metu paaiškėjo, kad jomis naudojosi Seanas Deanas-Lynchas (34 m.).

Ten pat aptikta ir Vidai Šarkytei priklausanti ID kortelė ir kiti daiktai.

Tęsiant tyrimą atlikta krata Brynmore, jame rastos priemonės, naudojamos kanapėms auginti.

Visi trys įtariamieji teisme pripažino kaltę dėl kanapių auginimo, o praėjusį penktadienį jiems paskirtos bausmės. Seanas Deanas-Lynchas nuteistas 2 metų laisvės atėmimo bausme, o jo bendrai kalėjimo išvengė.

Solomanas Pierras-Jonesas nuteistas metams kalėjimo, bet bausmė atidėta 18 mėnesių, per kuriuos jis privalės 180 valandų neatlygintinai dirbti visuomenės labui.

Vidos Šarkytės bausmė taip pat atidėta pusantrų metų laikotarpiui. Teismas jai skyrė 17 mėnesių įkalinimo, 200 valandų neatlygintino darbo ir privalomąją reabilitaciją nuo priklausomybių.

Moteris anksčiau yra aprašyta Lietuvos spaudoje – Kaune gyvenusi Lina Šarkytė pagarsėjo kaip skolų už komunalinius mokesčius rekordininkė, įsiskolinimus panaikinti ji žadėjo išvykdama dirbti į Angliją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius