Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 06

Kaziukas vėl atkeliavo į Norvegijos Rogalandą

Sandneso mieste „Varatun Gård“ komplekse, vasario 28, bei kovo 1 dienomis vyko Kaziuko mugė. Tai jau trečia Kaziuko mugė surengta Rogalando lietuvių bendrijos valdybos ir amatų komiteto narių.
Sandneso mieste „Varatun Gård“ komplekse, vasario 28, bei kovo 1 dienomis vyko Kaziuko mugė.
Sandneso mieste „Varatun Gård“ komplekse, vasario 28, bei kovo 1 dienomis vyko Kaziuko mugė. / Nuotraukos Gintarės Gaidauskaitės ir Lino Tautkevičiaus

Šeštadienį, dvyliktą valandą buvo mugės atidarymas. Šventę pristatė bendruomenės pirminkas Saulius Trepekūnas. Po Norvegijos ir Lietuvos tautiškų giesmių, kurias grojo Hommersåk ir Bore skulekorps vaikų orkestras, sveikinimo žodį tarė Sandneso meras Stanley Wirak ir Lietuvos ambasadorė Norvegijoje Izolda Bričkovskienė. Tautiniais kostiumais pasipuošę RLB valdybos nariai merui ir ambasadorei įteikė simbolines dovanėlės su Kaziuko mugės atributika.

Vėliau savo eiles skaitė moksleivė Toma Mačiulytė. Smuiku grojo Kristina Ivickaitė, pianinu akompanavo Snieguolė Lapėnaitė. Dainavo ir pianinu grojo Sandra Hodne ir Emilija Bružaitė.

Buvo šokama polka su ragučiais, lietuviškas ratelis, o oficialią dalį baigė Vaikų ir laisvalaikio centro “Draugystė” mokiniai dainuodami ir šokdami lietuviškus ratelius.

Amatininkai ir prekiautojai padengė virš 30 stalų. Mugėje galima buvo rasti riestainių ir širdelių, šakočių ir grybukų, pyrago ir giros, tortų ir kibinų, sumuštinių ir šašlykų, veltų ir megstų rūbų, juvelyrikos ir tapybos, viskam vietos permaža surašyti.

Vaikų laisvalaikio centro “Draugystė” mokiniai, ryte kepė riestainius, o mugei prasidėjus pardavinėjo šviežius. Ne tik riestainius pardavinėjo, bet ir  pačių gamintusežiukus, apyrankes, verbas, vėjo malūnėlius, remdami paramos ir labdaros fondą „Rugutė“, skirtą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Malūnėlius padėjo gaminti tėveliai, už kuriuos surinko 3610 kronų.Mugėje buvo renkama ir labdara: rūbai, vaikų sauskelnės, o visi pinigai surinkti parduodant verbas, skirti organizacijai “Gelbėkit vaikus”.

VIDEO: Kaziuko mugė Norvegijoje

Mugės metu, pirmą kartą, Lietuvos ambasadorė Norvegijoje, Izolda Bričkovskienė, susitiko su Rogalando bendruomenės valdyba ir aktyviais nariais. Susitikimo mentu buvo dalijamasi apie bendruomenės veiklą, sulaukta konstruktyvių ambasadorės patarimų, aptartos  bendradarbiavimo galimybės.

Šiais metais Kaziuko mugė išsiskyrė įvairesne programa, gausesniu prekeivių ir lankytojų skaičiumi. Prie to prisidėjo vienos iš organizatorių menininkės Inesos Grigaitės iniciatyva. Ji susisiekė su žurnalistais, kurie išspausdino “Sandnes Posten” laikraštyje straipsnį, kuriame supažindino su Kaziuko mugės istorija, programa, kas bus pardavinėjama, kas rengia ir pn. Mugės metu, oficialią dalį filmavo žurnalistai. Sulaukėme ir norvegų pagalbos. Sandneso savivaldybės vienas pagrindinių renginių organizavimo vadovų, Jostein Olsen, konsultavo įvairiais klausimais.Savivaldybės spaustuvėje, nemokamai, išspausdino didelius reklaminius plakatus ir davė aparatūrą. Jis kalbėjo po mugės: Jūs įnešat didelį indėlį į mūsų kultūrinį gyvenimą, padarot jį įvairesnį, tik nenustokit savo veiklos, jūs esat labai mums reikalingi.

Kiekvienais metais Kaziuko mugės apimtys vis didėja. Padaryti šventę reikalinga vis daugiau žmogiškųjų resursų. Vis daugiau žmonių geranoriškai prisideda savanoriška veikla. Labai džiugu, kad lietuvių širdyse šis geranoriškumas ne tik kad neišsenka, bet atvirkščiai – vis didėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius