-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 03 04

Kemperiais gatvę Anglijoje užgrūdę lietuviai ir lenkai vietinius varo iš proto

Nedidelio Didkoto miesto Didžiojoje Britanijoje gyventojai siunta. Jiems įsipyko lietuviai ir lenkai, kurie nenorėdami mokėti nuomos mokesčių įsigudrino gyventi tiesiog gatvėje pastatytuose nameliuose ant ratų, rašo „The Herald“.
Kempingas
Kemperiai (Asociatyvinė nuotr.) / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į leidinį kreipėsi vietos padangų parduotuvės vadovas Nigelas Blackwellas. Jis tikino, kad kemperius atvykėliai stato taip, kad prekeiviai negali privažiuoti prie parduotuvės. 

Toje gatvėje vienas už kito sustatyti maždaug 20 kemperių. Pasak pašnekovo, juose gyvenantys žmonės kas rytą išeina į darbą ir kas vakarą grįžta, o nameliai kaip stovi, taip stovi. Jis įtaria, kad kemperiuose gyvena lietuviai ir lenkai, mat dauguma transporto priemonių registruotos šiose šalyse.

„Kemperiai čia stovi jau maždaug pusmetį, ir manau, kad jie trukdo eismą, nes užima beveik visą eismo juostą“, – sakė jis. 

Kažką reikia daryti, nes ši situacija nepriimtina. Kenčiame ne tik mes, bet ir kemperių gyventojai.

Tokios kaimynystės neapsikentęs vyras bandė ieškoti teisybės. Kreipėsi į policiją. Tačiau ji niekuo negalėjo padėti, mat toje vietoje statyti automobilių nedraudžiama. Tuomet jis skundėsi dėl atvykėlių mėtomų šiukšlių. 

„Kartais šiukšlės pilamos tiesiog į gatvę. Mūsų darbuotojams nemalonu pro ten vaikščioti į darbą. Kažką reikia daryti, nes ši situacija nepriimtina. Kenčiame ne tik mes, bet ir kemperių gyventojai“, – aiškino jis. 

Vietos savivaldybės atstovas Johnas Cottonas sakė, kad atvykėlius būtų galima bausti tik už šiukšlinimą.

Taip pat svarstoma, ar nevertėtų griežtinti automobilių statymo taisyklių. Tačiau kol kas kemperių gyventojai dar nesulaukė nė vienos baudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius