Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 14

Kiaules tik per televizorių matęs lietuvis Danijoje tapo fermos viršininku

Šį antradienį laidoje „Emigrantai“ – ekskursija po kiaulių fermą Danijoje: tikriausiai pirmą kartą Lietuvos televizijų istorijoje laidos kūrėjai bandys priimti kiaulės jauniklius. Deja, kartais ir žurnalistams pasitaiko neįveikiamų užduočių. O štai kiaulių fermos viršininkui Ričardui tai kasdienybė.
Kiaules tik per televizorių matęs lietuvis Ričardas Danijoje tapo fermos viršininku
Kiaules tik per televizorių matęs lietuvis Ričardas Danijoje tapo fermos viršininku / Laidos „Emigrantai“ stopkadras

Į Daniją, klestinčią gyvulininkystės ir žemės ūkio šalį, Ričardas atvyko prieš devynerius metus. Iš Šiaulių kilęs vyras prieš emigraciją dirbo geležinkelių įmonėje.

„Mačiau, kad geriau nebus“, – apie išvykimo iš Lietuvos priežastis laidoje „Emigrantai“ pasakos vyras.

Ričardas į Daniją važiavo dirbti ne fermoje, o statybose, tačiau visai netikėtai tapo kiaulių žinovu. Laidos „Emigrantai“ kūrėjai prisipažįsta, kad vos tik įėjus į fermą – riečia nosį. Lietuvis taip pat prisimena, kad, pirmą kartą žengęs pro fermos duris, išsigando – viskas atrodė svetima ir sudėtinga.

„Kai žinai, kad turi arba dirbti, arba vėl grįžti į Lietuvą, užsimerki ir darai, ką reikia“, pasakos fermos viršininkas.

Laidos „Emigrantai“ stopkadras/Kiaules tik per televizorių matęs lietuvis Ričardas Danijoje tapo fermos viršininku
Laidos „Emigrantai“ stopkadras/Kiaules tik per televizorių matęs lietuvis Ričardas Danijoje tapo fermos viršininku

Miestiečiu save laikantis vyras anksčiau kiaules buvo matęs tik per televizorių. O šiandien Ričardui gyvulių reikalai – maloni kasdienybė: kiaulių apsėklinimas, jauniklių priėmimas. Mat fermoje, kuriai vadovauja lietuvis, kiaulės auginamos ne mėsai. Visos jos – būsimos arba ką tik jauniklių susilaukusios mamos. Ričardo tikslas – kuo geriau jomis pasirūpinti, kad galėtų džiaugtis kuo gausesniu mažų kiauliukų būriu.

Milžiniškoje fermoje dirba vos keletas žmonių, beveik visi – lietuviai. Ričardas sako, kad nėra geresnio darbuotojo už lietuvį. Deja, tautiečiai turi vieną bėdą – po darbų mėgsta pakilnoti stikliuką, ir būtent dėl šios priežasties praranda savo darbo vietą.

Fermoje dirba ir Ričardo žmona. Vyras tvirtina, kad šiandien šeima jaučiasi laiminga: pagaliau jaučia tvirtą pagrindą po kojomis ir džiaugiasi mėgstamu darbu. Apie tėvynę lietuviai nesvajoja.

„Yra dar daug gražių šalių“, – laidos „Emigrantai“ kūrėjams sako emigrantas Ričardas.

Laida „Emigrantai“ – antradieniais 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ. Reportažus rengia Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė. Laidos įrašą galite rasti LRT.lt mediatekoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius