-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 14

Kleiza, kuris nusprendė iš Maskvos keltis ne į Lietuvą, o į Sočį

Keisti gyvenimo vingiai sukuria tokius scenarijus, kurių net ir norėdamas nesugalvosi. O jei ir sugalvosi – sprandą nusisuksi. Istorija, kuri įvyko per Sočio olimpines žaidynes, – „Oskaro“ vertas filmo siužetas, kurio pagrindiniu herojumi tapo Kleiza. Pagalvojote apie Lietuvos krepšinio rinktinės lyderį Liną Kleizą? Ne visai taip – vardas skiriasi. Tai Sergejus Kleiza. Bet 51-erių Sergejus ir 29 metų Linas nėra svetimi žmonės. Galbūt – net giminės.
Sergejus Kleiza
Sergejus Kleiza / Alfredo Pliadžio nuotr.

Paprasčiau nebūna. Sočio žiemos olimpiada. Traukinys „Lastočka“, kuris visus į varžybas turinčius bilietus sirgalius bei akredituotus žaidynėse sporto žurnalistus veža nemokamai į olimpines batalijas.

Kiek šansų, kad dešimt vagonų turinčiame sąstate sutiksi lietuviškai kalbantį žmogų? Procentas? Du?

Jūs pasakėte „vakaras“? Aš žinau šitą žodį. Lietuviai? Labas vakaras“, – netikėtai į Lietuvos sporto žurnalistų pokalbį įsiterpė šalia sėdintis kaimynas laužyta lietuvių kalba.

„Jūs pasakėte „vakaras“? Aš žinau šitą žodį. Lietuviai? Labas vakaras“, – netikėtai į Lietuvos sporto žurnalistų pokalbį įsiterpė šalia sėdintis kaimynas laužyta lietuvių kalba.

Jau po kelių akimirkų jis tapo vagono „žvaigžde“ – keleivių užrašai ant įvairiausių margaspalvių marškinėlių „Russia“ nublanko, žodis „Lietuva“ tapo svarbiausias.

Su Linu Kleiza ieško bendrų giminių

„Mano tėvas buvo lietuvis – Jurgis Kazimieras Kleiza. Jį po karo iš prie Kauno esančio Piliuonos kaimo, kuris yra šalia Nemuno, ištrėmė į Kazachstaną, o aš jau gimiau Tadžikistane. Po to mokslai, tarnyba armijoje, majoro laipsnis, pensija ir verslas“, – pasakojo 51-erių savo verslą turintis S.Kleiza.

Vyriškis su malonumu pasakojo, kad jo šeima labai gausi – nuo trijų žmonų jis turi net penkis vaikus: Marių, Janą, Andrejų, Kristiną ir Poliną.

„Kai gyvendamas su antra žmona pasakiau, jog noriu persikelti iš Maskvos į Sočį ir ten nusipirkti namą, ji pareiškė, kad niekur nevažiuos. Tada atrėžiau, kad susirasiu moterį, kuri norėtų su manimi vykti į kurortą gyventi. Iš Maskvos dar mąsčiau važiuoti gyventi į Lietuvą, bet Sočis galiausiai pasirodė priimtinesnis. Susiradau jauną, gražią moterį, ji man dar du vaikus pagimdė“, – pasakojo buvęs ne krepšinio, o bokso sporto meistras S.Kleiza.

Ar Linas Kleiza – ne jūsų giminė? Išgirdęs tokią pavardę. S.Kleiza tikino, kad jo sūnūs kuria šeimos genealoginį medį ir internetu susisiekė su vienu iš Lietuvos krepšinio rinktinės lyderių.

Dabar jie susirašinėja ir aiškinasi, ar Stambulo „Fenerbahce“ ekipoje šį sezoną žaidžiantis L.Kleiza turi giminystės ryšių su Sergejumi.

Linas yra garsus Lietuvoje. Kas nežino Kleizos pavardės jūsų šalyje. Vaikai susirado, kaip susisiekti su L.Kleiza, ir dabar aiškinasi, ar mes esame giminės.

„Linas yra garsus Lietuvoje. Kas nežino Kleizos pavardės jūsų šalyje? Vaikai susirado, kaip susisiekti su L.Kleiza, ir dabar aiškinasi, ar mes esame giminės. Kažką viena ausimi girdėjau, kad yra bendrų mūsų giminaičių, tačiau jie ten viską tvarko, aš noriu galutinį produktą matyti“, – dėstė pašnekovas.

Lietuvoje patyrė didelę nuoskaudą

Kodėl Sergejus nepanoro atvykti gyventi į Lietuvą? Buvęs kariškis ne itin noriai prisiminė prieš septynerius metus buvusią viešnagę Lietuvoje, po kurios jis atsisakė minčių savo gyvenimą susieti su tėvo šalimi.

„Suradau aš tėvo seserį ir prieš septynerius metus, po penkiasdešimties metų pertraukos, galiausiai susodinau juos vienas prieš kitą. Tai įvyko Lietuvoje. Sakiau, galime visi persikelti į Lietuvą, mums tik reikia bent dešimties arų iš tų dešimties hektarų ploto, kurį mano tėvo tėvai paliko kaip palikimą vaikams. Net po 5 tūkstančius eurų už arą siūliau. Niekaip. Neskyrė mums žemės prie Nemuno. Tada liko išvažiuoti ir negrįžti“, – nuoskaudas rijo S.Kleiza.

Viena priežasčių, kodėl giminės Lietuvoje atstūmė atsiradusį Jurgį, neva buvusios jo vedybos su ruse.

„Sakė tėvui, kad jis pats kaltas, jog po tremties negrįžo iškart, o vedė rusę ir liko Rusijoje. Taip jau keistai atrodė – viskuo kalta meilė rusei“, – pasakojo L.Kleizos bendrapavardis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius