Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 11

Laidoje „Emigrantai“ – lietuviai, laimės ieškantys Niujorke

Socialinės dokumentikos laida „Emigrantai“, pasakojanti apie lietuvaičių gyvenimus užsienyje, pirmą kartą įveikė Atlanto vandenyną ir lankė tolimajai emigracijai pasiryžusius tautiečius Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Laidos „Emigrantai“ kūrybinė grupė
Laidos „Emigrantai“ kūrybinė grupė

„Emigrantų“ komanda, žurnalistas Orijus Gasanovas ir operatorius Skirmanatas Jankauskas, lankėsi viename didžiausių ir galingiausių pasaulio miestų – Niujorke.

Laidos "Emigrantai" nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius
Laidos "Emigrantai" nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius

Jau visiškai netrukus laida „Emigrantai“ pristatys daug išskirtinių reportažų apie Niujorke įsikūrusių lietuvių gyvenimus. Štai pasaulinio lygio manekenė Oksana Gedroit kvies į prabanga tviskančius aparatamentus dangoraižyje su vaizdu į Laisvės statulą. O Tomas Raskevičius pasakos apie didžiausią homoseksualų koloniją Niujorke ir savo emigracijos priežastį – netradicinę seksualinę orientaciją.

Matysite istoriją apie Laimą Fergizą, buvusį Lietuvos šou verslo veikėją, kuris laimėjo žalią kortą ir dalinsis savo patyrimais bei žalios kortos konkurso įmantrybėmis. Airė Patricia Sidas pasakos apie neblėstančią meilę. Ji moka kalbėti lietuviškai, dainuoti lietuvių liaudies dainas ir gaminti tradicinius lietuviškus patiekalus – viso to išmoko iš vyro Vlado, kurio šalia jau nebėra.

Taip pat matysite ir sėkmės istoriją apie talentingą jauną lietuvį architektą, kuris gali didžiuotis padaręs nepaprastą karjerą Niujorke. Na ir, žinoma, laida „Emigrantai“ kalbės apie krepšinį, juk Amerika taip pat kaip ir Lietuva – krepšinio šalis.

Laidos "Emigrantai" nuotr./Oksana Gedroit
Laidos "Emigrantai" nuotr./Oksana Gedroit

Šį antradienį, 19.20 per LRT matysite reportažą apie Kavaliauskų šeimą, išgyvenusią prieš porą metų siautusį uraganą „Sandy“, nusinešusį 29 žmonių gyvybes. Lietuvių šeima liko be namų bei patyrė 50 tūkst. dolerių žalą. Vėl atsistoti ant kojų Kavaliauskų šeimai padėjo ten gyvenančių lietuvių bendruomenė.

Nepaisant to, kad visi lietuvaičiai kartoja, jog šiandien Amerika nebėra tokia, kaip prieš 20 metų, jie teigia, kad amerikietiškosios svajonės idėja dar gyva, o ypač Niujorke. Tad socialinės dokumentikos laida kviečia apsilankyti ir pamatyti iš arti šį magišką, romantišką ir niekada nemiegantį milijoninį didmiestį – Niujorką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius