Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 03

Lenkai ir lietuviai – tarp dažniausiai iš Didžiosios Britanijos deportuojamų nusikaltėlių

47 iš 106 per praėjusius penkerius metus iš Didžiosios Britanijos Pietų Jorkšyro regiono pagal Europos arešto orderius deportuotų nusikaltėlių buvo sugrąžinti į Lenkiją ir tik keturi – į Lietuvą, rašo „The Star“, remdamasis Didžiosios Britanijos Vidaus reikalų ministerijos duomenimis.
Antrankiai
Antrankiai / Policijos nuotr.

Iš visos Didžiosios Britanijos atsižvelgiant į tai, kad nusikaltėliui kitoje Europos Sąjungos šalyje išduotas Europos arešto orderis, jau buvo deportuoti 2,5 tūkst. žmonių.

„Tarp jų žudikai, pedofilai, prekeiviai žmonėmis ir net teroristai“, – leidiniui nurodė ministerijos sekretorė Theresa May.

Deportuotus nusikaltėlius Didžioji Britanija ėmėsi skaičiuoti prieš artėjančius politikų svarstymus dėl tolesnio Europos arešto taikymo ir policijos bei teisminio bendradarbiavimo su ES baudžiamosiose byloje.

Tarp jų žudikai, pedofilai, prekeiviai žmonėmis ir net teroristai, – leidiniui nurodė ministerijos sekretorė Theresa May.

Pasak T.May, nutraukus šį bendradarbiavimą, Didžioji Britanija nebeprivalėtų nusikaltėlių, kuriems išduotas Europos arešto orderis, išsiųsti iš šalies.

Kita vertus, valdininkė baiminasi, kad tuomet Didžioji Britanija nusikaltėliams iš Rytų Europos taptų dar patrauklesniu prieglobsčiu.

Vieno žmogaus deportavimas iš šalies pagal Europos arešto orderį britams kainuoja 27 tūkst. svarų. Europos arešto orderį britai kritikuoja dar ir dėl to, kad jis automatiškai apriboja teismo vaidmenį priimant spendimą, tai laikoma tik formaliu veiksmu.

Todėl yra manančiųjų, kad orderis galėtų būti taikomas tik kai kuriems nusikaltimams, tai leistų smarkiai sumažinti išlaidas, bet kartu liktų ir galimybė taikyti teisingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius