Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 08

Lietuvė Jungtinėje Karalystėje iš prekybos tinklo sukčiaudama pasisavino 32 tūkst. svarų

Jungtinėje Karalystėje nuteista lietuvė, kuri iš prekybos tinklo „John Lewis“ apgaule pasisavino 32 tūkst. svarų. Jai skirta 19 mėnesių įkalinimo bausmė.
Laima Butkė
Laima Butkė / Britų policijos nuotr.

Kaip skelbia portalas telegraph.co.uk, Aylesbury'io karūnos teismas Laimai Butkei skyrė 19 mėnesių įkalinimo bausmę. Lietuvė svečioje šalyje nusikaltimus vykdė daugiau kaip 18 mėnesių ir apgaulės būdu iš visoje šalyje esančių prekybos tinklo parduotuvių pasisavino 32 254 svarų, kol galiausiai įkliuvo britų pareigūnams.

Kokia lietuvės nusikaltimo schema? Užsukusi į minėtas „John Lewis“ parduotuves ji pirkdavo brangių drabužių. Moteris naudojosi šešiomis kredito kortelėmis. Kitą dieną pirktus drabužius ji grąžindavo atgal, teigdama, kad šie jai vis dėlto netiko. Taip pat lietuvė tvirtindavo, kad pardavėja jai nebuvo davusi jokio kasos kvito. Tuomet atgavusi pinigus už pirkinius ir gavusi neva anksčiau negauto kvito tokių pat daiktų pavogdavo kitoje to paties tinklo parduotuvėje ir juos vėliau grąžindavo suokdama tą pačią dainelę. Taip lietuvė „užsidirbdavo“ papildomai.

Teisme moteris pripažino savo kaltę dėl devynių kaltinimų sukčiavimu. Ji tvirtino, kad siuntė pinigus Lietuvoje likusiai dukrai ir sergančiai motinai.

Teisme paaiškėjo, kad taip Jungtinėje Karalystėje lietuvė nusikalstamą veiklą vykdė nuo 2013-ųjų gegužės iki praėjusių metų gruodžio. Per tą laiką ji lankėsi „John Lewis“ parduotuvėse Londone, Cambridge, Southamptone, Leicesteryje, High Wycombe ir Kingston Upon Thames.

Galiausiai lietuvės aferą išaiškino prekybos tinklo tyrėjai, pastebėję neįprastų operacijų su L.Butkei išduota kredito kortele.

Teisme moteris pripažino savo kaltę dėl devynių kaltinimų sukčiavimu. Ji tvirtino, kad siuntė pinigus Lietuvoje likusiai dukrai ir sergančiai motinai.

Lietuvę ginantis Lee Harris teigė, kad ji negyveno prabangiai. Ten, kur buvo apsistojusi, nakvynė su pusryčiais kainuoja 30 svarų parai. Didžiąją dalį pinigų ji siuntė šeimai Lietuvoje.

Advokatas taip pat tvirtino, kad ji į Jungtinę Karalystę moteris iš Lietuvos atvyko prieš šešerius metus ir įsidarbino vienoje šeimoje aukle. Tuomet ji gaudavo 300 svarų per savaitę. Vis dėlto, kai ta šeima persikėlė į Kiniją, o ji liko be darbo ir ėmėsi sukčiauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius