Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 09

Lietuviai, Jungtinėje Karalystėje nuvarinėję mikroautobusus, naudojo „klonuotus raktus“

Lietuviai, buvę „sudėtingos operacijos“ dalimi, per kurią naudodami klonuotus raktus Jungtinėje Karalystėje nuvarinėjo mikroautobusus, atsidūrė už grotų, skelbia nottinghampost.com.
Britų policija
Britų policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Du lietuviai, priklausę nusikalstamai grupuotei, kuri buvo nusitaikiusi į „Mercedes Sprinter“ mikroautobusus, ir jiems nuvaryti naudoję klonuotus raktus, buvo nuteisti.

Nusikalstamoje veikloje dalyvaudavo „komandos“, kurios fiziškai buvo siunčiamos vogti mikroautobusų.

„Būdavo pašalinama sekimo įranga“, – Notinghamo Karūnos Teisme teigė teisėjas Stevenas Couplandas.

Lietuviai Marius Rimavičius ir Žilvinas Orlovas tvirtino, kad nė vienas iš jų nebuvo „šių operacijų smegenys“ ir naudos iš nusikalstamos veiklos negavo.

„Tačiau buvote svarbi šios sistemos dalis“, – per vertėją lietuviams perdavė teisėjas.

Ž.Orlovas, neturintis nuolatinės gyvenamosios vietos, į šią nusikalstamą veiklą buvo įsitraukęs labiau, nei 35-erių M.Rimavičius.

Vagystės, kurias jie įvykdė, nekaltiems žmonėms sukėlė nepatogumų.

Trys mikroautobusai buvo apgadinti, šalinant sekimo įrangą.

Ž.Orlovas pripažintas kaltu dėl mikroautobuso vagystės, taip pat jis neturėjo nei draudimo, nei teisės vairuoti. Be to, pasišalino iš incidento vietos padaręs avariją ir turėjo nedidelį kiekį amfetamino.

27-erių vyrui skirta 30 mėnesių kalėjimo bausmė. Jo automobilis „Ford Galaxy“, naudotas vykdyti nusikaltimą, konfiskuotas.

Teisme išgirsta, kad „Mercedes Sprinter“ mikroautobusas buvo nuvarytas Hanore, apie tai buvo pranešta policijai. Praėjus 25 minutėms, mikroautobusas rėžėsi į kitą automobilį ir į sieną.

„Buvo pranešta, kad vairuotojas pabėgo“, – teigė Sarah Munro, prokurorė. „Policija atvyko į incidento vietą ir sulaikė įtariamąjį. Jo buvo paklausta apie prietaisą atrakinti transporto priemonę be rakto. Jis tvirtino vairavęs transporto priemonę, tačiau nežinojęs, kad ji vogta.

Transporto priemonė buvo apgadinta, išimta sekimo sistema. Remontas kainavo 3000 svarų.

Ž.Orlovas buvo susijęs su kita vagyste. Jis naudojosi kito žmogaus tapatybės kortele, jos savininkas turėjo mikroautobusą. Pastarojo ir jame buvusių įrankių vertė, kaip teigiama, siekia 36 tūkst. svarų.

Abiem vyrams pareikšti kaltinimai dėl „Sprinter“ mikroautobusų vagysčių Mansfieldo praėjusį rudenį.

Darbuotojai, kurie naudojosi mikroautobusais, vis dar turėjo raktus. Jie ir pranešė pareigūnams, kad transporto priemonės nuvarytos. Policija susekė juos kelyje ir, apieškoję teritoriją, rado du įtariamuosius, besislepiančius ant žemės.

M.Rimavičius, neturintis pastovios gyvenamosios vietos, nubaustas 21 mėnesio įkalinimo bausme, kai buvo pripažinta, kad jis kaltas dėl dviejų vagysčių. Teisėjas teigė, kad buvo akivaizdu, jog jo vaidmuo, vykdant šiuos nusikaltimus, nebuvo toks svarbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius