-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 03

Lietuvis, likęs už grotų dėl įtarimų nužudžius švedę Lisą Holm, pateikė apeliacinį skundą

Prieš kelias dienas vienas iš nepilnametės švedės Lisos Holm nužudymu įtariamų lietuvių brolių buvo paleistas į laisvę, kitas, vyresnysis, liko už grotų. Kaip skelbia nyheter24.se, vyresniojo brolio – 35-erių lietuvio – gynėja pateikė apeliacinį skundą.
Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B.
Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. / „Facebook“ nuotr.

„Mano klientas neigia bet kokį įsitraukimą į šį nusikaltimą. Žadu per šiandien pateikti apeliacinį skundą Gotos apeliaciniam teismui“, – ketvirtadienį teigė Inger Ronnback. Kiti švedų portalai skelbia, kad ketvirtadienį ji pateikė apeliacinį skundą.

Antradienį lietuviui suėmimas pratęstas mėnesiui. Advokatė atkreipė dėmesį, kad toks suėmimo terminas taikomas tik išskirtiniais atvejais. Advokatė taip pat teigė negavusi pakankamai informacijos apie tai, kokių įrodymų yra prieš jos klientą.

„Kaip advokatė neturiu daug informacijos apie techninius įrodymus. Buvo paleistas jaunesnysis brolis, tačiau įtarimai dėl šio nusikaltimo jam vis dar nėra panaikinti, ir tai keista“, – komentavo ji.

Buvo skelbta, kad jaunėlis, išėjęs į laisvę, pajuto palengvėjimą, tačiau, ar šis grįš į Lietuvą, nepranešta. Tuo metu nusikaltimo slėpimu įtarta vieno iš brolių žmona, kuri paleista anksčiau, išvyko į gimtinę. Vis dėlto švedai nesibaimina, kad lietuviai gimtojoje šalyje pasislėps – kadangi Lietuva – Europos Sąjungos šalis, prireikus, įtariamuosius galima bus susigrąžinti į Švediją. 

***

Yra duomenų, kurie rodo, kad ant aukos kūno esą buvo rasta vyresniojo brolio lietuvio DNR pėdsakų. Iš pradžių pastarasis buvo įtariamas tik bendrininkavęs, vykdant nusikaltimą, tačiau šiuo metu lietuvių padėtyje - rokiruotė. Kaltės įrodymai „sustiprinti prieš įtariamąjį 35-erių lietuvį ir tuo pačiu metu susilpninti jaunesniojo brolio atžvilgiu“. Dar anksčiau buvo paleista vieno iš brolių lietuvių žmona, kuri įtarta nusikaltimo slėpimu. Jai šie įtarimai vis dar nepanaikinti.

17 metų Lisa Holms buvo nužudyta birželio 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius