Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 15

Lietuvis narkotikų prekeivis prisidengė dviem nepilnametėm mergaitėm

Norėdamas išvengti policijos, įtariamas narkotikų prekeivis lietuvis Piterbore pasinaudojo dviem nekaltom praeivėmis. Vis dėlto, jo planas neišdegė.
Anglijos policija.
Anglijos policija. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas peterboroughtoday.co.uk, spalio 11 d. 18-metis Rytis Žerlauskas kreipėsi į dvi paaugles Piterboro centre ir paklausė, ar jos galėtų kai ką panešti savo krepšyje.

Mergaitės nenoriai sutiko, o lietuvis dingo į krūmus ir grįžo su plastikiniu indu, kurį padavė joms. Jaunuolis nurodė, kuria kryptimi joms eiti, o jis kartu su kitu vyriškiu sekė iš paskos.

R.Žerlauskas kartu su kitu vyru atkreipė dviejų pareigūnų dėmesį, jie buvo sustabdyti apklausai. Tuomet prie policininkų priėjo ir mergaitės, kurios papasakojo apie keistą vyro prašymą. Indo viduje buvo du A klasės narkotikų paketai, kurių vertė siekia 1700 svarų, taip pat 540 svarų grynaisiais.

R.Žerlauskas buvo sulaikytas dėl heroino ir kokaino platinimo ir pripažintas kaltu dėl šio nusikaltimo. Kembridžo karališkajame teisme jis išgirdo bausmę – kalės 18 mėnesių su bausmės atidėjimu dvejiems metams.

Pareigūnai mergaites gyrė, kad jos tokioje įtemptoje padėtyje turėjo drąsos prieiti prie jų ir viską papasakoti. Pareigūnų teigimu, lietuvis naudojo apgaulingą taktiką, kad išvengtų sulaikymo, nepaisydamas mergaičių gerovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius