Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 01

Lietuvis skerdikas sukrėtė Jungtinę Karalystę: žmonai dūrė 30 kartų, vaikui – 9 kartus

Piterboro, Jungtinės Karalystės, žudikas Andriejus Kostiajevas nuteistas kalėti iki gyvos galvos, o mažiausiai – 28 metus. Jis, išgėręs tris butelius čili aliejaus, užmušė žmoną, 9 kartus subadė peiliu vaiką, užpuolė kitą moterį ir grūmėsi su policija, rašo „CambridgeshireLive“, vadindama skerdiką „nesveiku“.
Britų policija
Britų policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo išpuoliams A.Kostiajevas panaudojo šešis peilius, du plaktukus ir atsuktuvą. Nustatyta, kad prieš žmogžudystę vyras išgėrė tris butelius čili aliejaus, negailestingoje ir pamišusioje atakoje uždaužė žmoną negyvai, 9 kartus dūrė berniukui. Tai atsitiko 2019 metų liepos 2 dieną.

A.Kostiajevas neigė pateiktus kaltinimus dėl žmogžudystės, pasikėsinimo nužudyti ir skubios pagalbos darbuotojo užpuolimo. Tačiau vasario 25 dieną jis buvo nuteistas Kembridžo teisme, jam skirta įkalinimo iki gyvos galvos bausmė, skiriant minimalų 28 metų įkalinimo laiką.

Kembridžo policijos nuotr./Andriejus Kostiajevas
Kembridžo policijos nuotr./Andriejus Kostiajevas

Teisėja Christina Lambert šią ataką apibūdino kaip „nekontroliuojamą kruviną siautėjimą“. A.Kostiajevas klausydamas nuosprendžio žvelgė į priekį ir linktelėjo galva, kai suprato, kad bausmė buvo skirta.

Dieną prieš išpuolį A.Kostiajevas elgėsi keistai, liudijo aukos. Būdamas namuose jis išgėrė minėtą čili aliejų. Atėjus lemtingai liepos 2-ajai, 6.35 val. ryte 30 metų moteris, gyvenanti kaimynystėje, išgirdo barnį, kuriame A.Kostiajevas plūdo savo 42 metų žmoną Ligitą, kai ji ruošėsi į darbą. Moteris skubėjo įsiterpti į barnį, kadangi nerimavo dėl Ligitos. Ji maldavo, kad A.Kostiajevas padėtų rankose laikytą peilį.

Jis ignoravo šį prašymą ir dūrė Ligitai, tuomet puolė vytis ir kaimynę.

Teisėja nupasakojo, kaip skerdikas puolė žmoną: „Pirmiausia ją užpuolė su virtuvės peiliu, kurį netrukus išmetė, nes jis sulinko 90 laipsnių kampu nuo didelės jėgos“. Tuomet A.Kostiajevas nuėjo į virtuvę, kur pasiėmė daugiau peilių.

Ligitos kūnas rastas miegamajame, čia buvo rasti keturi peiliai. Vienas peilis liko įsmigęs iki pat rankenos moters kakle, kiti rasti kruvinoje patalynėje. Penktas peilis rastas virtuvėje ant suolo, šeštą peilį A.Kostiajevas numetė sode, kuomet nuo pareigūnų slėpėsi pašiūrėje. Visi šeši peiliai buvo panaudoti žmonos žmogžudystėje.

Teisėja skaičiavo, kad durtinių žaizdų buvo daugiau nei 30. Bet ne nuo to mirė žmona.

Kažkuriuo metu žudikas nuėjo prie savo įrankių dėžės, iš kurios jis pasiėmė daugiau ginklų: du plaktukus ir atsuktuvą. Jis savo žmoną nužudė plaktukais trankydamas per galvą.

Teisėja apžvelgė, kad trenkta buvo tokia jėga, jog Ligitos kaukolė buvo suskaldyta, kaulų fragmentai smigo į smegenų audinius. A.Kostiajevas smeigė ir atsuktuvą. Manoma, kad nuo tokių smūgių moteris mirė greitai.

Berniukas, kuris taip pat gyveno name, pabudo nuo triušmo, jis pamatė A.Kostiajevą prie savo kambario durų su kruvinais peiliais rankose.

Berniukui žudikas dūrė devynis kartus į krūtinę ir rankas. Laimei, berniukas išgyveno. Jam buvo atliktos operacijos, siūti nervai, jis patyrė didelį psichologinį poveikį. Kai berniukas paskutinįkart matė Ligitą, jos akys dar judėjo.

„Neįmanoma net įsivaizduoti, kokį siaubingą terorą ir fizinį skausmą tu sukėlei savo žmonai. Ji beviltiškai mėgino apsiginti. Jos žaizdos ant rankų rodo, kad ji gynėsi, įskaitant abiejų dilbių kaulų lūžius“, – kalbėjo teisėja.

Slėpėsi pašiūrėje

Po žmogžudystės A.Kostiajevas pasislėpė po plastikiniu lakštu sode esančioje pašiūrėje. Kuomet atvyko policija, jis priešinosi sulaikomas. Teisėja akcentavo, kad vyrui rūpėjo tik jis pats, jai nekilo abejonių, kad vyras suprato ir prisiminė, ką daręs.

A.Kostiajevas buvo nuvežtas į ligoninę dėl įsipjovimo į ranką, tačiau tuomet jis spyrė policijos pareigūnui į veidą.

Teisėja tai apibūdino kaip „klastingą žiaurų jauno pareigūno, kuris tądien vykdė pareigą, užpuolimą“.

Teisme buvo pabrėžta ir tai, kad iki 2019 m. liepos žmogžudystės A.Kostiajevas reguliariai smurtavo prieš žmoną, o jei kas nors bandydavo įsikišti, jis savo agresiją nukreipdavo prieš juos. A.Kostiajevas buvo baustas už 7 kitus nusikaltimus ir žmogžudystės metu vykdė atidėtą bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius