-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 08 01

Lietuvis už tautiečio nužudymą kalės 15 metų

37-erių lietuvis, Šiaurės Airijoje nužudęs tautietį, sulaukė bausmės – už grotų jis praleis 15 metų.
Teisėjo plaktukas
Teisėjo plaktukas / cardplayer.com nuotr

Kaip skelbia portalas belfasttelegraph.co.uk, nuo alkoholio ir narkotikų apsvaigę Gediminas Stauskas ir Darius Sikorskas prieš jo valią laikė ir kankino Grigorijų Sviridovą. Vis dėlto vėliau nutiko taip, kad D.Sikorskis puolė D.Stauską. Praėjus maždaug aštuonioms valandoms po to, kai jį sužalojo D.Sikorskas, vyro gyvybė užgeso. G.Stauskui buvo sužeista galva, sužeista vieta užklijuota lipnia juosta.

Dėl 32-ejų G.Stausko, dar žinomo LaLa pravarde, kurio kūnas buvo rastas patalpoje, esančioje virš garažo, Coalislando miestelyje, Tyrone grafystėje, 2015 metų spalį, nužudymo kaltu pripažintas Darius Sikorskis.

Pastarasis pripažino savo kaltę, kad jis mirtinai sužalojo minėtą tautietį. Jis taip pat prisipažino turėjęs šaunamąjį ginklą su tikslu sukelti smurto baimę.

Teisėjas iš pradžių nusprendė skirti D.Sikorskiui 11 metų laisvės atėmimo bausmę. Vis dėlto pripažinus jį pavojingu visuomenei dėl nusikaltimų įrašų tiek gimtinėje, tiek Šiaurės Airijoje, teismas nusprendė pridėti dar ketverius metus belangėje, kad visuomenė būtų apsaugota.

Dar du lietuviai – 29 metų Marius Dzimisevičius ir 43 metų Dmitrijus Indrisiūnas – slėpę informaciją apie nužudymą, todėl teismas jiems skyrė vienerių metų įkalinimo bausmę atidedant ją dvejiems metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius