Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 08

Lietuvių narkotikų prekeivių gauja – viena didžiausių Airijoje

Negailestinga lietuvių narkotikų prekeivių gauja tapo tikru galvos skausmu Airijos pareigūnams. Heroiną ir kokainą gabenantys emigrantai, pasak policijos, valdo didžiausią narkotinių medžiagų monopolį šiaurės vakarų dalyje Airijoje.
Aurimas Andruška
Aurimas Andruška

Kaip skelbė portalas sundayworld.com, lietuviai Kerio miesto rinkoje įsitvirtino prieš dvejus metus mirus iki tol galingiausiam prekeiviui Jamesui Powellui.

„Šiuo metu lietuvių grupuotė yra mūsų pagrindinis taikinys. Nors kol kas neišsiaiškinome hierarchijos gaujoje, esame tikri, kad tai puikiai organizuota ir labai pavojinga nusikaltėlių grupė“, – portalui sakė policijos atstovas.

Pasak pareigūnų, gaujos nariai verbuoja ką tik atvykusius emigrantus iš Lietuvos ne tik žadėdami didžiulius pinigus, bet ir grasindami mirtimi jiems bei jų šeimų nariams. Narkotikus gabenantys vadinamieji mulai yra stipriai išgąsdinti, tad sučiupti policijos beveik niekada neišduoda, kas jiems tiekia draudžiamas medžiagas.

Įkliūva ir vadeivos, ir parankiniai

Mažus narkotikų kiekius turintiems asmenims gresia iki trejų metų kalėjimo, tad lietuvių gaujai galimai dirbantys tautiečiai nesibaimina įkalinimo ir neišduoda savo vadų. Liepą prieš teismą stojęs Denisas Kamajevas apkaltintas heroino prekyba. Kratų metu jo hostelio kambaryje aptiktos 9 narkotikų dozės.

Gaujos nariai verbuoja ką tik atvykusius emigrantus iš Lietuvos ne tik žadėdami didžiulius pinigus, bet ir grasindami mirtimi jiems bei jų šeimų nariams.

Lietuvis stojo prieš teismą ir prašė būti paleistas už užstatą, tačiau teisėjas nesutiko bei paliko vyrą įkalintą, kol pareigūnai ras daugiau įrodymų byloje. Bylą tiriantys policininkai teisme teigė, kad jiems nežinomi ankstesni lietuvio namų adresai bei trūksta kitos informacijos, tad pirmiausia bus stengiamasi nustatyti tikrąją vyro tapatybę.

Dar vienas grupuotei priklausantis lietuvis – gerai žinomas dėl savo draugės Jolantos Lubienės bei jos dukters nužudymo – Aurimas Andruška. Vyras nuteistas už heroino įsigijimą bei laikymą. Lietuvis vartojo narkotikus ir tuo laikotarpiu, kai nužudė moterį ir 8-erių mergaitę. Dėl šio itin žiauraus nusikaltimo vyras nuteistas kalėti dukart iki gyvos galvos.

Tai pačiai lietuvių grupuotei priklausantis Eimantas Malinauskas policijai įkliuvo dėl heroino bei mirtį sėjančio narkotiko NRG tiekimo. Draudžiamomis medžiagomis lietuvis prekiavo be baimės jausmo – naudojosi vieša restorano automobilių stovėjimo aikštele. Sulaikomas vyras bandė sprukti per savo namų galinį kiemą, tačiau buvo suimtas ir nuteistas trejiems metams kalėjimo.

Draudžiamomis medžiagomis lietuvis prekiavo be baimės jausmo – naudojosi vieša restorano automobilių stovėjimo aikštele.

Sunku atpažinti gaujos narius

Policijos teigimu, buvo sulaikyta dar daugybė lietuvių, prekiavusių narkotikais, tačiau už grotų pasiųsti dar ne visi. Mindaugas Palizija suimtas su 114 heroino pakelių tiesiog kišenėje. Vyras buvo skolingas gaujai, tad platindamas narkotikus bandė grąžinti pinigus.

Žilvinas Antanovas teigė buvęs priverstas platinti narkotikus, mat gaujos nariai atėmė jo pasą ir grasinimais privertė jį tapti prekeiviu.

Vienas iš aukštas pareigas gaujoje užimančių lietuvių – Egious Šikys, kaip jį visuomenei pristatė vietos policija, sulaikytas su dideliu kiekiu kokaino. Teisme vyras tvirtino, kad jei bus išleistas, jam gresia susidorojimas, bei prašė pareigūnų apsaugos.

Airijos kovos su narkotikais skyriaus pareigūnai neslepia, kad lietuvių gauja stipriai susijusi su Kolumbijos narkotikų karteliais.

„Pareigūnai dar turi labai daug darbo atskleidžiant gaujos narių tapatybes ir bandant sučiupti jų kuo daugiau. Tai nauja praktika – mes nežinome, kas yra tikrieji nusikaltėliai tol, kol jų nesučiumpame.

Anksčiau dirbant su gaujomis iš pirmo žvilgsnio galėdavome pasakyti, kuris žmogus priklauso kokiai gaujai. Su šiais lietuviais viskas kitaip, išoriškai jie neišsiduoda. Tačiau tai nereiškia, kad jie negali būti visiškai sustabdyti“, – portalui sundayworld.com sakė policijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius