Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 12

Londone žuvusio didvyriu laikomo lietuvio šeimai paaukoti tūkstančiai

Pirmadienį Londono lietuvių naktinio klubo STUDIO 338 gaisre smarkiai apdegęs, o vėliau ligoninėje miręs Tomas Ceidukas laikomas didvyriu. Teigiama, kad vyras žuvo, bandydamas padėti kitiems. Jo draugai, artimieji ir nepažįstami žmonės nusprendė pagelbėti jauno vyro šeimai ir surinkti pinigų jo kūno pargabenimui į Lietuvą.
Tomas Ceidukas
Tomas Ceidukas / Facebook.com

Akcijos sumanytojų tikslas buvo surinkti 5 tūkst. svarų sterlingų kūno pargabenimui bei laidotuvėms, tačiau žmonių dosnumas pranoko visus lūkesčius. Vos per kelias valandas tikslas buvo pasiektas, tačiau aukojama ir toliau.

Šiuo metu daugiau nei 400 žmonių paaukojo T.Ceiduko šeimai 7712 svarų sterlingų. Drauge su pinigais, aukojantieji siunčia užuojautos kupinas žinutes bei dalinasi prisiminimais apie 28-erių lietuvį.

„Labai ačiū jums visiems! Mes pasiekėme savo tikslą vos per kelias valandas, kas yra tiesiog neįtikėtina. Visi pinigai bus skirti Tomo šeimos paramai artimiausiems mėnesiams, tad jei vis dar norite paaukoti, labai prašome.

Jis buvo drąsiausia ir laimingiausia siela, kokią tik galima įsivaizduoti.

Kaip jūs visi žinote, mes netekome mylimo Tomo dėl pirmadienį vykusio gaisro. Jis buvo drąsiausia ir laimingiausia siela, kokią tik galima įsivaizduoti. Jis visada buvo pasirengęs padėti tiems, kuriems reikia pagalbos, o dabar tikimės, kad galėsime padaryti paskutinį dalyką dėl jo ir paremti jo šeimą šiuo siaubingu metu.

Visos aukos bus skirtos pargabenti Tomą į Lietuvą ir surengti gražias laidotuves. Likę pinigai bus atiduoti jo nedidelei šeimai, kurią jis rėmė finansiškai iš pinigų, uždirbtų STUDIO 338. Dėkojame už nuostabias palaikymo ir paramos žinutes Tomui, kai jis kovojo ligoninėje ir vėliau, kai jo gyvybė užgęso. Tai puikus būdas padaryti kai ką ypatingo dėl Tomo ir jam artimų žmonių“, – rašoma labdaros fondo, kuriame galima aukoti žuvusiojo šeimai, puslapyje.

T.Ceidukas sraigtasparniu buvo išgabentas į ligoninę pirmadienį, kai Londone užsiliepsnojo lietuviams priklausantis vienas didžiausių miesto naktinių klubų. Manoma, kad itin daug ir sunkių nudegimų patyręs jaunas vyras stengėsi išgelbėti savo darbovietę bei joje buvusius žmones. Gaisrą beveik visą parą gesino 100 ugniagesių, jis smarkiai apgadino pastatą, tačiau apie daugiau aukų nepranešta.

Įvykį tiriantys pareigūnai užsiminė apie padegimo galimybę bei dėl to apklausė 14 žmonių, kurie sulaikyti, bet vėliau paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius