Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 26

Medine stalo koja tautietį nužudęs lietuvis išgirdo bausmę: kalės iki gyvos galvos

29-erių lietuvis Mindaugas Kaminskas, praėjusiais metais Jungtinėje Karalystėje mirtinai medine stalo koja uždaužęs tautietį ir juokavęs, kad jo kūną pasiliksiąs kaip trofėjų, sulaukė bausmės – kalės iki gyvos galvos.
Mindaugas Kaminskas
Mindaugas Kaminskas / Nortamptonšyro policijos nuotr.

Kaip skelbia BBC, jo auka tapo taip pat lietuvis 51-erių Juozas Meilūnas.

Jo kūnas, paslėptas po paklodėmis ir išgulėjęs maždaug 12 savaičių, buvo rastas praėjusių metų gruodžio 26 d. Ketteringo mieste esančiame bute. Patvirtinta, kad smūgiai į galvą medine stalo koja vyrui buvo mirtini.

M.Kaminskas pažinojo auką. Nuteistasis gyveno tame pačiame bute, kaip ir nužudytasis. Tyrėjai aptiko keletą krauju suteptų kelnių, ant kurių taip pat rasta abiejų vyrų DNR pėdsakų.

Nortamptonšyro policijos nuotr./Juozas Meilūnas
Nortamptonšyro policijos nuotr./Juozas Meilūnas

Prokurorė Mary Loram anksčiau teisme teigė, kad bute rasta ir minėta medinė stalo koja. Ant jos aptikta nužudyto vyro kraujo, odos ir plaukų pėdsakų, taip pat ir kaltinamojo M.Kaminsko DNR.

M.Kaminskas nuteistas kalėti iki gyvos galvos su teise persvarstyti jo nuosprendį tik po 19 metų.

Teisme paaiškėjo, kad M.Kaminskas kolegoms gyrėsi, kad jo bute esą yra lavonas, kurį jis ketina pasilikti kaip trofėjų. Tai pasakodamas jis juokėsi lyg tai būtų anekdotas. Žudikas keletą kartų pasinaudojo aukai priklausiusia banko kortele, o praėjusių metų lapkritį išskridęs į Lietuvą išsigrynino joje buvusius paskutinius pinigus. Lietuvis sulaikytas šių metų pradžioje, kai vėl grįžo į Jungtinę Karalystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius