Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 27

Migrantams duris užtrenkti panoręs Davidas Cameronas sulaukė kritikos

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas dar kartą paragino apriboti migraciją Europos Sąjungoje. Panašios nuomonės laikosi ir patys britai. Buvęs Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Justas Paleckis sako, kad tokiais pareiškimais politikai demonstruoja besirengiantys artėjantiems rinkimams į Europos Parlamentą.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dar svarbiau, kad vėliau bus rinkimai į Didžiosios Britanijos parlamentą. Šiuo metu britų konservatorių, kurių pirmininkas yra D. Cameronas  padėtis yra ne kokia ir juos ypač spaudžia Nacionalinė partija, kuri pasisako už dar griežtesnius apribojimus migracijai. Būtent tuo kampu aš vertinčiau britų premjero pareiškimus“, – Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“ sakė J. Paleckis.

Pasak buvusio Lietuvos ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje, tokie premjero pasisakymai atspindi daugumos britų nuomonę, nes jie nėra patenkinti imigrantų antplūdžiu.  

„Ypač jie bijo antplūdžio iš Rumunijos ir Bulgarijos. Prieš 15 metų, man dirbant ambasadoriumi, irgi buvo skeptiškų nuotaikų šiuo klausimu. Žmonės sako, kad jiems reikės išlaikyti neturtingas Europos valstybes“, – teigė J. Paleckis.

Briuselis į tokį Didžiosios Britanijos premjero pareiškimą sureagavo kritiškai.

„Reaguodamas į šį britų premjero pareiškimą, Europos užimtumo ir socialinių reikalų komisaras Laslas Andoras, pasakė, kad diskusija dėl darbo jėgos judėjimo taisyklių gali vykti. Tačiau ne tokiu tonu, kurį pradėjo premjeras D. Cameronas. L. Andoras tą pareiškimą pavadino gana isterišku ir pasakė, kad Briuselis ir Europos Komisija atvira labai dalykiškiems pasiūlymams, o laisvas judėjimas yra vienas iš Europos Sąjungos (ES) iškovojimų ir ekonominio žengimo pirmyn motyvų“, – sakė J. Paleckis bei pridūrė, kad, pasak L. Andoro, laisvo asmenų judėjimo ES atsisakyti neketina, tačiau tam tikrų apribojimų gali būti.

Priminsime, kad Didžiosios Britanijos premjeras D. Cameronas siūlo sugriežtinti apribojimus žmonių judėjimui iš šalių su mažesniu BVP, apriboti migrantų, dirbančių nepilną darbo dieną, teisę gauti pašalpas. Cameronas teigia, kad tam tikri migracijos apribojimai jau galioja tokiose šalyse kaip Nyderlandai ir tai esą nenusižengia ES teisei.

Visa Žinių radijo laida „Dienos klausimas“ čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius