Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 22

Ministerijos nepritaria R.Karbauskio idėjai liberalizuoti deklaravimo tvarką emigrantams

Finansų, Sveikatos apsaugos ir Vidaus reikalų ministerijos nepritaria „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pasiūlymui liberalizuoti gyvenamosios vietos deklaravimo tvarką emigrantams, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

R.Karbauskis siūlo, kad asmenys, kurie socialinio draudimo įmokas moka Europos Sąjungos (ES) šalyse, galėtų būti atleisti nuo privalomojo sveikatos draudimo įmokų Lietuvoje, nepriklausomai nuo to, ar yra deklaravę savo išvykimą. Jie būtų laikomi išvažiavusiais iš Lietuvos pagal „Sodros“ ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) teikiamus duomenis.

„Lietuvos piliečiams, kurie gyvena kitose šalyse, ten moka socialinio draudimo įmokas, nesikaups skolos, palengvės “Sodrai„ skolų administravimo našta“, – aiškino R.Karbauskis.

Tačiau trys ministerijos ragina nepritarti jo pasiūlymui, nes dėl tokių pakeitimų Lietuvos gyventojų registras kauptų netikslius duomenis apie žmones – būtų neaišku, kas ir kada emigravo ar sugrįžo.

Seimas R.Karbauskio pataisoms yra pritaręs po pirmosios stadijos – pateikimo. Gavus Vyriausybės išvadą, klausimas grįš į Seimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius