Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 23

Mirtinai benamį Birmingame sumušusiems lietuviams – ilgi metai kalėjimo

Birmingamo teisme nuosprendį išgirdo du Lietuvos ir vienas Rusijos pilietis – vyrai praėjusių metų rudenį žiauriai nužudė benamį, su kuriuo girtuokliavo. Išgertuvių metu jie 50-imt kartų į įvairias kūno vietas sudavė Latvijos piliečiui, vėliau jo kūną įdėjo į miegmaišį ir išmetė gatvėje.
Olegas Borisovskis, Saulius Lemezonas ir Vytautus Medeckis
Olegas Borisovskis, Saulius Lemezonas ir Vytautus Medeckis / Didžiosios Britanijos teisėsaugos institucijų išplatinta nuotr.

Penktadienį teismas pranešė verdiktą: 60-ies Rusijos pilietis Olegas Borisovskis į kalėjimą siunčiamas mažiausiai 18 metų. Du lietuviai – 44-erių Saulius Lemezonas ir 30-ies Vytautas Medeckis – kalėjime praleis mažiausiai 20 metų. Praėjus skirtos bausmės terminui nuteistieji galės kreiptis į teismą dėl prašymo išeiti į laisvę.

15min jau rašė, kad O.Borisovskis gyveno bute, kur praėjusių metų lapkričio 6 d. įvykdytas nusikaltimas. Kiti du įtariamieji ir auka buvo benamiai.

Prieš nusikaltimo dieną vaizdo kameros užfiksavo vyrus, perkančius alkoholį. Tiksliai neaišku, kas minėtame bute vyko lapkričio 5 d. vakarą ir kitos dienos rytą, tačiau aišku, kad įtariamieji buvo „visi kartu“.

Teigiama, kad kaimynas girdėjo stiprų triukšmą. Jis teigė matęs, kaip vyrai tempė aukos kūną laiptais ir jį numetė gatvėje. Jis esą iškvietė ir policijos pareigūnus.

Viešoje vietoje įtaisytos vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kad nusikaltimą įvykdę vyrai, atsikratę auka, ėjo į parduotuvę, kur įsigijo alkoholinių gėrimų.

Į įvykio vietą atvykę medikai latviui padėti nebegalėjo – jam konstatuota mirtis.

Atlikus pomirtinį tyrimą paaiškėjo, kad latviui suduota 50 kartų – sukrėstos smegenys, sulaužyti šonkauliai, lūžusi nosis. Įtariama, kad vyras mušamas buvo ne vieną valandą.

„Kai buvo aišku, kad jis miręs arba miršta, jie įdėjo jo kūną į miegmaišį ir išnešė į gatvę, nutempė grindiniu ir paliko kaip šiukšlių maišą“, – teisme kalbėjo prokurorė Rachel Brand.

Pasak pareigūnės, nebuvo jokios priežasties nužudyti vyrą, tačiau visi kaltinamieji buvo girti ir tai, matyt, yra situacijos paaiškinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius