Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 11

Danijoje vaikus mokęs lietuvis nesusivaldęs ėmė juos smaugti: už tai kalės 14 parų

Danijoje 31-erių lietuvis atsidūrė už grotų 14-ai parų. Tokios bausmės jis sulaukė už tai, kad pavaduodamas kitą mokytoją Odensės priemiesčio Hunderupo mokykloje smaugė kelis vaikus.
Grotos
Grotos / Photos.com

Kaip skelbia portalas fyens.dk, teisme pabrėžta, kad jis ėmė mokyti vaikus be jokio instruktažo prieš tai ir atsidūrė probleminių moksleivių klasėje. Be to, jis neturėjo tinkamo išsilavinimo.

Iki incidento gruodžio mėnesį vyras dirbo IT specialistu ir pavaduojančiu mokytoju. Vis dėlto po įvykio buvo atleistas, o dabar sulaukė ir įkalinimo bausmės.

Į Daniją lietuvis atvyko studijuoti pagal mainų programą. Baigė automatinę inžineriją, kurį laiką dirbo gėlių pakuotoju. Tuomet jis įsidarbino minėtoje mokykloje.

Apie tai, kas nutiko mokykloje gruodžio mėnesį, pasakojo įvykio liudininke.

Vyrui esą buvo rekomenduota dirbti IT specialistu, o ne su vaikais. Mokytojams jis esą iki incidento buvo puikus pagalbininkas, kai šiuos ištikdavo bėdos dėl kompiuterių.

Apie incidentą mokyklos vadovybei pranešė vieno iš berniukų tėvai – elektroniniu paštu.

Pats lietuvis pasakojo, kad klasėje jautėsi lyg kare – esą jis du kartus buvo išėjęs iš jos, norėdamas paprašyti mokyklos vadovybės pagalbos, tačiau tuo metu jos nebuvo. Taigi tąkart jis grįžo į klasę, kurioje moksleiviai lakstė aplink ir atsisakė daryti užduotis arba skaityti, kas parašyta jų vadovėliuose.

Vyrą atleidžiant jam buvo išmokėta trijų mėnesių kompensacija. Dėl bausmės lietuvis pretenzijų esą neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius