Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 14

Moters žmogžudystę tirianti britų teisėsauga ieško iš šalies pasprukusio lietuvio

Ketvirtadienį Didžiosios Britanijos teisėsauga paskelbė tarptautinę lietuvio Petro Žalyno paiešką. Pareigūnai įtaria, kad jis gali turėti žinių apie pernai įvykdytą moters žmogžudystę.
Petras Žalynas
Petras Žalynas / Britų policijos nuotr.
Temos: 2 Smurtas Nužudymas

41-erių metų Joanos Boruckos kūnas buvo aptiktas vakarinėje Londono dalyje praėjusių metų gruodžio 18 dieną. Jos kūnas buvo įgrūstas į lagaminą.

Iš Lenkijos į Angliją emigravusi moteris, anot teisėsaugos, paskutinį kartą gyva matyta lapkričio 13-ąją.

Kol kas jos mirties priežastį tiria ekspertai, tačiau pagrindinė versija, kad ji buvo nužudyta.

Tyrimą atliekantys pareigūnai nustatė, kad su šiuo nusikaltimu gali būti susijęs 50-metis Petras Žalynas. Skelbiama, kad Anglijos teisėsauga norėtų kuo greičiau su juo pabendrauti.

Turimais duomenimis, P.Žalynas išvyko iš Jungtinės Karalystės ir šiuo metu gali būti Vokietijoje. Pareigūnai ieškant lietuvio prašo visuomenės pagalbos.

„Labai retai kūnas randamas tokiomis šokiruojančiomis aplinkybėmis. Žinau, dėl to žinios apie Joanos mirtį dar labiau sukrečia jos artimuosius, – pranešime cituojamas nusikaltimą tiriantis detektyvas Waynas Jolley. – Mūsų tyrimas sėkmingai juda į priekį. Mes identifikavome P.Žalyną kaip asmenį, su kuriuo turime pasikalbėti, norėdami išsiaiškinti, kas nutiko Joanai. Esu įsitikinęs, kad yra žmonių, kurie matė P.Žalyną arba žino, kur jis yra. Raginu juos atsiliepti.“

Detektyvas ypač prašo Londono lietuvių bendruomenės pagalbos.

„Jei ką nors žinote apie P.Žalyno buvimo vietą, prašome su mumis susisiekti. Mes jums padėsime ir jūsų suteikta informacija gali padėti mums tyrime“, – sako jis.

Anglijos lietuviai informaciją gali pateikti numeriu 101 arba per socialinį tinklą „Twitter“ MetCC paskyroje, susisiekus nurodant CAD 4319/18DEC. Anonimiškai pranešti galima numeriu 0800 555 111.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius