Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 09

Mykolo Romerio ir Manheimo universitetai gedi Vokietijoje nužudytos studentės

Savaitgalį Vokietijoje išprievartauta ir nužudyta Mykolo Romerio universiteto (MRU) studentė Gabrielė Žebrovskytė, pagal mainų programą keturiems mėnesiams išvykusi studijuoti į Manheimo universitetą.
Šventos Mišios
Gabrielės Z. gedima ir Lietuvoje, ir Vokietijoje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mykolo Romerio ir Manheimo universitetai spalio 10 d., ketvirtadienį, paminės žuvusią studentę.

Ir dėstytojams, ir kurso draugams sunku patikėti, kad jų kolegė jau nebeatvers auditorijos durų, nebesėdės viename suole, nebesidalins džiaugsmais ir rūpesčiais, – sakė S.Spurga.

MRU kancleris doc. dr. Saulius Spurga sako, kad visa universiteto akademinė bendruomenė yra sukrėsta studentės Gabrielės Žebrovskytės  beprasmiškos ir kraupios žūties: „Ir dėstytojams, ir kurso draugams sunku patikėti, kad jų kolegė jau nebeatvers auditorijos durų, nebesėdės viename suole, nebesidalins džiaugsmais ir rūpesčiais... Reiškiame nuoširdžiausią užuojautą Gabrielės tėvams, broliui Gediminui, draugams ir artimiesiems, išgyvenantiems skaudžią netektį. Šią sunkią valandą gedime kartu ir linkime jiems tvirtybės. Gabrielės atminimas gyvas visų mūsų širdyse“.

Kancleris S. Spurga pažymėjo, kad Mykolo Romerio ir Manheimo universitetai spalio 10 d. solidariai paminės studentės atminimą: „Kviesime bendruomenę į Šv. Mišias, MRU aukojamas už Gabrielę, šią dieną taip pat prašysime studentų ir dėstytojų rimtimi bei susikaupimu pagerbti studentę, kurią ištiko tragiškas likimas.

Ketvirtadienio popietę Manheimo universitetas bei miesto bendrija, dalyvaujant Manheimo miesto merui dr. Peteriui Kurzui, irgi rengs Gabrielės atminimo vakarą universiteto auloje. Po paminėjimo visi susirinkusieji bus pakviesti su degančiomis žvakėmis prisijungti prie atminimo eisenos link nusikaltimo vietos.

Į Manheimą dalyvauti atminimo vakare išvyksta MRU Socialinės politikos fakulteto dekanė prof. dr. Leta Dromantienė ir dvi Gabrielės mokslo draugės.

Manheimo universitetas taip pat išreiškė gilią užuojautą dėl jame pagal mainų programą psichologiją studijavusios ir žuvusios studentės iš Lietuvos. „Esame labai sukrėsti. Mūsų visų mintys yra kartu su žuvusiosios šeima, jos draugais bei bendramoksliais. Linkime stiprybės šią sunkią netekties valandą“, – universiteto išplatintame pranešime cituojamas jo rektorius prof. dr. Ernstas-Ludwigas von Thaddenas.

„Su Manheimo universitetu mus sieja glaudūs ryšiai, pagal mainų programas nuo 2002 metų pas juos studijuoti vyksta ir pas mus atvyksta bakalaurai, magistrantai, doktorantai. Neabejojame, kad šis įvykis sutelks universitetų bendruomenes ir tik sustiprins tikėjimą, kad išsilavinimas, žinių poreikis visada išliks pranašesni prieš smurtą ir žiaurumą“, – pabrėžia MRU kancleris doc. dr. S. Spurga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius