-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 03

Narkotikų prekeiviui iš Lietuvos Airijos teismo skirta bausmė sukėlė juoką

Mažiausiai aštuoniasdešimt dozių heroino Galvėjaus gatvėse ketinęs parduoti 25 metų Lietuvos pilietis Artūras Rimkevičius Airijos teismo jam skirtos penkių mėnesių nelaisvės bausmės neišsigando. Vedamas atlikti bausmės, jis plačiai šypsojosi ir juokavo su vertėja. Savo ruožtu lietuvio bylą nagrinėjusi teisėja tvirtino, kad narkotikų platinimu Airijoje užsiimanti lietuvių gauja teisėsaugai kelia vis daugiau problemų, rašo „Connacht Tribune“.
Heroinas
Heroinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Rimkevičius buvo sulaikytas šiemet liepą Galvėjuje po ilgalaikės Airijos policijos operacijos prieš Dublino lietuvių suburtą lietuvių narkotikų platintojų veiklą.

Sulaikymo metu lietuvis turėjo dešimt paketėlių su heroinu. Atlikus kratą lietuvio namuose surasta dar 70 tokių pat pakuočių. Taip pat rasta, kaip įtariama, už prekybą narkotikais gautų pinigų. Taip pat rasta amfetamino ir kanapių.

Sulaikomas A.Rimkevičius dar bandė dešimt paketėlių praryti, taip trukdydamas pareigūnui Paului McNulty atlikti savo pareigas.

Lietuvoje jiems pažadamas geresnis gyvenimas, bet vos atvykę jie gauna tik telefoną į rankas ir priverčiami pardavinėti narkotikus, – tvirtino advokatas.

A.Rimkevičiaus advokatas Brianas Gilmartinas teismui bandė įrodyti, kad jo ginamasis pats buvo nusikaltėlių auka. Jis pabrėžė, kad Airijoje vyras iki suėmimo spėjo praleisti vos kelis mėnesius.

„Jis ne pirmas žmogus, atvykstantis tokiomis aplinkybėmis. Gerai žinoma, kad tokie žmonės atvežami čia ir patys yra aplinkybių aukos. Lietuvoje jiems pažadamas geresnis gyvenimas, bet vos atvykę jie gauna tik telefoną į rankas ir priverčiami pardavinėti narkotikus“, – sakė jis.

Teisėja Marie Keane pripažino, kad kaltinamasis – ne pats stambiausias gaujos šulas. Tačiau ji pažymėjo, kad vien todėl ji negali nusikaltimų, susijusių su narkotikais, vertinti atlaidžiau.

A.Rimkevičius buvo nuteistas kalėti penkis mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius