Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 23

Nepilnametės švedės Lisos Holm nužudymo byloje – vienas nežinomasis

Nepilnametės švedės Lisos Holm, kuri, kaip įtariama, mirė nuo lietuvio rankos, nužudymo byloje liko vienintelis nežinomasis. Neaiškus nusikaltimo motyvas. Pareigūnai vis dar tebelaiko aptvertą pastatą, esantį priešais kavinę, kurioje dirbo mergina, rašo švedų portalas expressen.se.
Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. ir jo žmona I.B.
Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. ir jo žmona I.B. / „Facebook“ nuotr.

Tyrėjai patvirtina, kad aptvertas pastatas tai – galima nusikaltimo vieta.

Į šias patalpas patenkama iš prie pastato prijungtos daržinės, kurioje pagrindinis įtariamasis – 35-erių lietuvis – ir dirbo.

Tyrimo esmė

Tyrėjai apžiūrėjo patalpas ir išsinešė kelis maišus galimų įkalčių. Šio pastato vieta (jis yra priešais kavinę, kurioje dirbo nužudytoji) vaidina svarbiausią vaidmenį tyrime. Jau praėjo daugiau kaip trys mėnesiai, kai pradėtas tyrimas, tačiau ši vieta vis dar tebėra aptverta. Tai kelia nepatogumų vietos gyventojams.

Paskutinį kartą birželio 17 d. po 18 val. L.Holm gyva pastebėta priešais daržinę ir minėtą pastatą. Ji turėjo laiko pasikabinti plastikinį maišelį ant motorolerio ir užvesti jo variklį. Daržinėje vėliau buvo rasta jos pirštinė.

Anksčiau buvo skelbta, kad L.Holm nebuvo nužudyta toje pačioje vietoje, kurioje buvo rastas jos kūnas. Yra liudininkų, kurie matė, kaip manoma, įtariamojo automobilį. Taigi kūnas greičiausiai buvo pervežtas iš vienos vietos į kitą. Be to, leidinio „Expressen“ duomenimis, vienas pagrindinių liudininkų matė, kaip įtariamasis lietuvis vienas dideliu greičiu tą vakarą kažkur važiavo.

Įtariamojo automobilis vis dar tebėra konfiskuotas.

Atsakymus tikisi rasti Lietuvoje

Jau anksčiau buvo skelbta, kad švedės L.Holm nužudymo tyrėjai atvyksta į Lietuvą apklausti įtariamojo lietuvio žmonos ir brolio. Jie apklausiami, portalo duomenimis, turėjo būti trečiadienį, rugsėjo 23 d. Kol kas duomenų apie tai, ką jie išgirdo, nėra. Tyrėjai tikisi, kad Lietuvoje ras atsakymus į kol kas neatsakytus klausimus. Vis dėlto tyrėjai pripažįsta, kad kai kurie klausimai greičiausiai liks neatsakyti niekada.

Neatskleistas nusikaltimo motyvas

Vienintelis iš nežinomųjų lieka nusikaltimo motyvas. Įtariamasis lietuvis neigia savo kaltę ir įsitraukimą į šį nusikaltimą. Tyrėjai tikisi, kad Lietuvoje jie susidėlios aiškesnį nusikaltimo dėlionės vaizdą. 

„Į Lietuvą vykstame tam, kad susidėliotume aiškesnį nusikaltimo vaizdą“, – teigė prokuroras Larsas Johanssonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius