Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 03

Nevadoje nuteista nepilnametes sekso mokiusi sutenerio padėjėja lietuvė

Penktadienį JAV federalinis teismas dešimčiai metų už grotų pasiuntė 24 metų Lietuvos pilietę Giedrę Ruseckaitę, kuri pripažinta kalta padėjusi prekybos žmonėmis tinklo vadeivai prostitutėmis paversti dvi nepilnames mergaites. Nustatyta, kad lietuvė pati vežiodavo mergaites pas klientus, paimdavo jų uždarbį, duodavo joms narkotikų ir mokė sekso paslapčių, rašo portalas „Reston Now“.
Giedrė Ruseckaitė ir Lenny Paulas Haskinsas
Giedrė Ruseckaitė ir Lenny Paulas Haskinsas / JAV policijos nuotr.

Teisme paaiškėjo, kad Nevadoje gyvenusi G.Ruseckaitė buvo už prekybą vaikais ir vertimą užsiimti prostitucija 40 metų kalėti jau nuteisto 34 metų amerkiečio Lenny Paulo Haskinso meilužė.

Jis buvo sukūręs visą prostitucijos tinklą. 2014 m. į jį L.P.Haskinsas įtraukė ir dvi iš prieglaudos Kalifornijoje pabėgusias ir gatvėje sutiktas 15 ir 17 metų mergaites. Pats suteneris taip pat turėjo lytinių santykių su šiomis nepilnametėmis.

Nustatyta, kad savadavimu L.P.Haskinsas vertėsi apie dešimtmetį. Be to, aukoms jis teikdavo įvairius narkotikus ir alkoholį, kad tik šios galėtų kuo ilgiau dirbti neužmigdamos.

Po to, kai nusikaltėlis buvo sučiuptas, jo suburtos prostitutės ir toliau dirbo. Todėl pareigūnai įtarė, kad nusikaltėlis turi parankinį. Paaiškėjo, kad L.P.Haskinsui padėjo 24 metų lietuvė G.Ruseckaitė. Ji sudarė sąlygas nusikaltėliui toliau valdyti situaciją iš kalėjimo.

Be to, nustatyta, kad G.Ruseckaitė pati užsakydavo viešbučių kambarius, į juos nuveždavo mergaites, paimdavo jų uždarbį, pirkdavo ir įduodavo joms prezervatyvų, mokė, kaip atlikti lytinį aktą, dėdavo į internetą skelbimus apie seksą už pinigus, duodavo mergaitėms narkotikų.

G.Ruseckaitė buvo sulaikyta pavasarį viešbučio kambaryje, kuriame buvo su savo trejų metų sūnumi. Kambaryje taip pat rasta daugybė telefonų, grynųjų pinigų, narkotikų. Moteriai buvo pateikti kaltinimai netinkamai rūpinantis savo vaiku, prekybos žmonėmis ir narkotikų laikymo.

Penktadienį teismas G.Ruseckaitei skyrė dešimt metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius