Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 20

Nuteistas kalėti Marius Šiurkus buvo deportuotas, bet po kelių dienų vėl sulaikytas užsienyje

Didžiąją Britaniją stebina nusikaltėlio iš Mariaus Šiurkaus išradingumas vengiant deportacijos ir atsakingų institucijų darbo kokybė. Paaiškėjo, kad birželį nuteistas metus kalėti, o atlikęs bausmę turėjęs būti deportuotas, 32 m. vyras į Lietuvą buvo visam likusiam gyvenimui išsiųstas jau rugpjūtį, bet po kelių dienų vėl sulaikytas Didžiojoje Britanijoje dėl naujo nusikaltimo, rašo cambstimes.co.uk.
Mantas Pronckus ir Marius Šiurkus
Mantas Pronckus ir Marius Šiurkus

Kaip M.Šiurkui galėjo pavykti išvengti bausmės ir po deportacijos vėl grįžti į Didžiąją Britaniją, niekas negali paaiškinti.

Didžiosios Britanijos policija tik patvirtino faktą, kad vyras šiuo metu yra sugrąžintas į kalėjimą Didžiojoje Britanijoje, kur turėtų iki galo atlikti jam skirtą bausmę.

M.Šiurkus kartu su 27 m. bičiuliu Mantu Pronckumi šių metų birželį buvo nuteisti už tai, kad kovą apiplėšė namą Piterbore.

M.Šiurkus buvo išleistas iš kalėjimo ir deportuotas į Lietuvą. Tačiau vos po šešių dienų vyras vėl buvo Didžiojoje Britanijoje ir tapo įtariamuoju užpuolimo ir grasinimų nužudyti byloje.

Jau rugpjūčio 3 dieną M.Šiurkus buvo išleistas iš kalėjimo ir deportuotas į Lietuvą. Tačiau vos po šešių dienų vyras vėl buvo Didžiojoje Britanijoje ir tapo įtariamuoju užpuolimo ir grasinimų nužudyti byloje.

Dėl šio įvykio vyras rugpjūčio 15 dieną buvo sulaikytas bute, kuriame gyveno ir iki deportacijos. Jo namuose surasti ir per kovą įvykdytą apiplėšimą pabrobti papuošalai. Dabar jie grąžinti aukos dukrai, nes apvogta moteris birželį mirė.

Policijos atstovas spaudai teigė, kad M.Šiurkus grąžintas į kalėjimą, o atlikęs visą jam skirtą bausmę vėl bus deportuotas iš šalies.

Tuo tarpu byla dėl užpuolimo ir įtarimų nužudyti nutraukta.

M.Šiurkaus kovą įvykdyto nusikaltimo bendrininkas 27 m. M.Pronckus kartą taip pat buvo išvengęs bausmės svečioje šalyje. 2012 m. jis buvo nuteistas 1,5 metų nelaisvės už dvi įvykdytas vagystes. Tačiau visos bausmės Didžiojoje Britanijoje jis neatliko sutaręs, kad kalėti pabaigs Lietuvoje.

Tačiau dar nesuėjus bausmės terminui, M.Pronckus vėl buvo Didžiojoje Britanijoje ir 2013 m. balandį vėl įkliuvo apsivogęs. Tąkart vyras vėl buvo nuteistas 8 mėnesius kalėti, bet vėl ištrūko į laisvę susitaręs, kad bausmę atliks gimtinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius