Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 07

Pasigailėjęs lietuvio, Airijos teismas vietoj dvejų metų kalėjimo išsiuntė jį iš šalies

30 metų lietuvis, įsipainiojęs į lietuvių grupuotės kanapių auginimo ir platinimo veiklą Airijoje, šeštadienį išgirdo Castlebaro apskrities teismo nuosprendį iki liepos 20 d. išvykti iš Airijos. Teisėjas iš pradžių jam skyrė dvejų metų kalėjimo bausmę, tačiau pareiškė sustabdysiantis nuosprendį, jeigu lietuvis išvyks iš šalies ir negrįš čia artimiausius penkerius metus.
Airijos policija.
Airijos policija. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mayo narkotikų skyrius nustatė, kad sodyboje, kurioje dirbo Edgaras Stalygas, buvo auginama kanapių, kurių vertė narkotikų rinkoje sudaro 72 tūkst. svarų. Praėjusių metų vasarą į dvi skirtingas erdves paverstame name buvo rastas slaptas sodas, iš kurio konfiskuota 90 žydinčių kanapių augalų. Taip pat utilizuota jau paruoštų kanapių, kurių kaina gatvėje – 219,20 svaro, rašo www.con-telegraph.ie.

Detektyvas Garda Sinéad Caheny teismui yra teigęs, kad daržinėje auginamos kanapės buvo tik dalis lietuvių grupuotės operacijos, susijusios su prekyba narkotikais. Iš viso grupuotė šiam tikslui Airijoje nuomojo šešias sodybas.

E.Stalygas pripažino savo kaltę dėl kanapių auginimo, o jo advokatas teigė, kad jis specialiai nenorėjo pakenkti socialinei gerovei, anksčiau gyveno Vokietijoje ir dabar tikisi vėl grįžti pas ten gyvenančius savo brolius.

Teismo sprendimu, kadangi lietuvis nemoka anglų kalbos, geresnes sąlygas savo socialinei reabilitacijai jis gaus už Airijos ribų. Kadangi jis neturi paso, kurį prarado atvykęs į sodybą dirbti, išvykstant iš šalies jam pažadėta Lietuvos ambasados pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius