Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 03

Per trumpą laiką du kartus girtas prie vairo Anglijoje įkliuvęs lietuvis išvengė kalėjimo

Anglijos policija per trumpą laiką neblaivų prie vairo lietuvį sustabdė du kartus. Abiem atvejais lietuvis Edvinas Berbilis tris kartus viršijo leistiną normą.
Edvinas Berbilis
Edvinas Berbilis / „Twitter“ nuotr.

Kaip rašo portalas chroniclelive.co.uk, pirmą kartą 28-erių lietuvis, gyvenantis Valkeryje, Niukasle, teigė išgėręs „aštuonias ar devynias skardines alaus“.

Jis gyvena su keturių vaikų motina. Pirmuoju atveju – gruodžio 5 d. – jis susipyko su savo sugyventine ir išvažiavo į parduotuvę alkoholio. Nenorėdamas bartis toliau, jis esą išvažiavo savo automobiliu, kuriame tą naktį ir nakvojo. Tuomet pareigūnai jį ir sučiupo – automobilio variklis buvo užvestas, o jis gulėjo ant sėdynių. Pasak prokurorės Bethany Jendrzejewski, nors vyras nevairavo, jis lengvai būtų galėjęs atsikelti ir išvažiuoti.

Pareigūnai sulaikė lietuvį. Jam buvo pateikti kaltinimai dėl automobilio naudojimo būnant neblaiviam. Alkotesteris parodė, kad šimte mililitrų jo iškvėpto oro buvo 111 mikrogramų alkoholio. Tuo metu leistinas kiekis yra 35 mikrogramai.

Po dešimties dienų bedarbis lietuvis vėl įkliuvo pareigūnams. Šį kartą jo juodas „Mercedes“ automobilis sustabdytas Valkerio kelyje. Pareigūnai pastebėjo jį keistai manevruojant. Šį kartą neblaivus vyras vėl buvo susipykęs su partnere.

Anot prokurorės, policininkai negalėjo suprasti, ką vyras kalba – jam pynėsi liežuvis: „Jis vos laikėsi ant savo kojų“. Tąkart lietuvis vėl buvo sulaikytas – jau už vairavimą išgėrus. Alkoholio matuoklis parodė, kad šimte mililitrų jo iškvėpto oro buvo 120 mikrogramų alkoholio.

Šiaurės Tainsaido Magistratų Teisme jis pripažino kaltę dėl abiejų atvejų. Teisme išgirsta, kad į Britaniją jis atvyko 2010-aisiais, dirbo IT srityje. Šiuo metu vyras bedarbis.

Jis gyveno su partnere ir jos vaikais. Vyro įkalinimais jai būtų sukėlęs problemų, todėl teismas neskyrė laisvės atėmimo bausmės, tačiau uždraudė jam vairuoti trejus metus.

Anksčiau vyras su teisėsauga reikalų neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius