-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 25

Pragariškomis sąlygomis Airijoje dirbusi Evelina tapo profsąjungų aktyviste

Dažnai laidoje „Emigrantai“ matome istorijas, kurių herojai gailisi emigravę, nes nukentėjo finansiškai, buvo apgauti, išnaudoti, net priversti vergauti. Šį kartą – istoriją apie Eveliną Šaduikytę – stiprią moterį, buvusią nuskriaustąją, kuri tapo visų nusivylusių emigrantų gynėja.
Emigrantė Airijoje Evelina Šaduikytė
Emigrantė Airijoje Evelina Šaduikytė / Laidos „Emograntai“ stop kadras
Temos: 1 Emigrantai

Prieš 14 metų iš gimtojo Kauno į Airiją su draugėmis atvykusi moteris tikėjosi padirbėti ir įgyti gyvenimiškos patirties.

„Tuo metu kaip tik buvau baigusi turizmą, norėjome patirties įgyti viešbučiuose, didelių planų neturėjau“, – laidoje „Emigrantai“ pasakos Evelina. Merginos atvyko į mažą, jaukų miestelį Kornelį dirbti keturių žvaigždučių viešbutyje. Kolega lietuves pasitiko žodžiais „sveikos atvykusios į pragarą“.

Merginoms niekas nepaaiškino, ką ir kaip reikia daryti, liepė žiūrėti į kitus ir mokytis, lietuvės negalėdavo sustoti nė minutėlei. Viešbutyje Evelina ištvėrė vos du mėnesius. Iš penkių draugių Evelina viena ryžosi išeiti, nes vadovas grasino pasistengsiąs, kad emigrantės nerastų darbo Airijoje.

„Aš sakiau netikiu šitom pasakom, nesąmonė“, – savo tvirtą būdą rodys laidos herojė E. Šaduikytė.

Laidos „Emograntai“ stop kadras/Emigrantė Airijoje Evelina Šaduikytė
Laidos „Emograntai“ stop kadras/Emigrantė Airijoje Evelina Šaduikytė

Šiandien 36-erių moteris turi daug patirties ir tvirtai stovi ant kojų. Savo kailiu pragarą išgyvenusi lietuvė dabar kitoje barikadų pusėje – ji tapo reikalauti nebijančia, su įvairių kompanijų vadovais nuolat kovojančia profsąjungų atstove.

Pačiame Dublino centre viename aukščiausių miesto pastatų įsikūrusi organizacija SIPTU vienija kone visas Airijoje veikiančias profsąjungas. Moteris yra vienintelė lietuvė, dirbanti šioje organizacijoje.

„Kai įsidarbinau prieš septynerius metus kartu su dviem lenkais, tai buvo sensacija, apie mus rašė spauda, rodė televizija“, – pasakos įspūdingą karjerą padariusi lietuvė.

Per 14 Airijoje praleistų metų Evelina perprato šios šalies darbo įstatymus, puikiai žino, kaip bendrauti su vietiniais. Šios emigrantės dabar jau nepastumdytų net ir patys aršiausi kompanijų vadovai. Moteris šį interviu nusprendė duoti tam, kad paskatintų tautiečius netylėti, nebijoti stoti į kovą su neteisybe.

Laidos „Emograntai“ stop kadras/Emigrantė Airijoje Evelina Šaduikytė
Laidos „Emograntai“ stop kadras/Emigrantė Airijoje Evelina Šaduikytė

„Tik tada galėsite džiaugtis visaverčiu gyvenimu, nes streso ir depresijos apimtas darbuotojas yra niekam nereikalingas“, – pasakos laidos „Emigrantai“ herojė.

Laida „Emograntai“ antradienį 19.30 val. LRT TELEVIZIJA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius