-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 09

Ragina aukoti: paskyra, skirta Dandolke nužudytos lietuvės vaikams paremti, lieka atvira šią savaitę

Po to, kai Dandolke (Rytų Airija) buvo nužudyta lietuvė Ingrida Maciokaitė, pradėtos rinkti lėšos jos laidotuvėms ir dviem našlaičiais likusiems vaikams paremti.
Dandolkas (Rytų Airija) sunkiai atsigauna po miestą šokiravusio lietuvės Ingridos Maciokaitės nužudymo.
Dandolkas (Rytų Airija) sunkiai atsigauna po miestą šokiravusio lietuvės Ingridos Maciokaitės nužudymo. / 15min montažas
Temos: 2 Airija Nužudymas

Eugene Garvey teigia, kad pirmiausiai pinigai buvo rinkti laidotuvėms, tačiau Ingrida jau atgulė amžinojo poilsio Airijoje.

„Dandolko bendruomenė buvo ištikta šoko, kai sužinojo apie Ingridos mirtį ir jos aplinkybes“, – kalbėjo E.Garvey.

„Jos draugai iš Lietuvos bendruomenės Dandolke labiausiai norėjo padėti jos vaikams, tačiau taip pat privalėjo užtikrinti, kad Ingrida būtų garbingai palaidota“, – tęsė jis.

Kaip skelbia portalas dundalkdemocrat.ie, Socialinės apsaugos ministerijos išmoka padengs 2000 eurų laidotuvių išlaidų. Kitos išlaidos bus apmokėtos iš tinklalapyje „GoFundMe“ surinktų lėšų. Šiame puslapyje jos imtos rinkti siekiant sumokėti už lietuvės laidotuves, o likusius pinigus nuspręsta skirti jos vaikams paremti.

„Dėkojame visiems Dandolko žmonėms ir kitiems, kurie aukojo, už jų dosnumą“, – dėkojo E.Garvey.

Anot jo, jokie pinigai niekuomet neatstos motinos, tačiau jis mano, kad surinktos lėšos padės našlaičiais likusiems vaikams. „Jie žinos, kad jų mama buvo mylima, labai gerbiama bendruomenės ir jie visi buvo šalia, kai jiems to labiausiai reikėjo“, – kalbėjo E.Garvey.

„GoFundMe“ tinklalapis ir toliau bus atviras dar savaitę – iki sekmadienio, spalio 14 d. Kadangi laidotuvės jau įvyko, toliau aukojami pinigai atiteks Ingridos vaikams.

Paaukoti Ingridos vaikams galima čia.

15min primena, kad Ingrida Maciokaitė mirtinai Dandolke subadyta buvo, kaip įtariama, buvusio draugo, jos vaikų tėvo. Dėl jos nužudymo oficialūs kaltinimai pareikšti 48-erių Edmundui D. Ingridą nuspręsta palaidoti Airijoje, nes čia toliau gyvens jos vaikai – jie galės aplankyti mamos kapą. Bus sprendžiama dėl vaikų perdavimo į globėjų rankas. Giminių, kuriems galėtų būti patikėta vaikų globa, Ingrida neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius